Kirilenku izgorela kuća u LA: Video sam pakao na zemlji

fiba.basketball

Predsedniku Košarkaške federacije Rusije Andreju Kirilenku u subotu je izgorela kuća u velikom šumskom požaru u Los Anđelesu.

Nekadašnji NBA as je pored svoje porodice bio sticajem srećnih okolnosti, a u izjavi američkim medijima istakao je da je „video pakao na zemlji“.

„Bilo je ludo. Srećom, bio sam kod kuće sa svojom porodicom. Probudio sam se u 5.30 ujutro i vidio da je cela planina u blizini kuće pod vatrom. Video sam pakao na Zemlji. Izgledalo je kao kraj sveta,“ rekao je Kirilenko.

On ne naveo da ne provodi mnogo vremena u Los Anđelesu, ali ovoga pita kao da je nešto predosetio i produžio je boravak u prestonici Kalifornije.

Većinu vremena sam u Rusiji zbog obaveza u košarkaškom savezu. odluka da produžim boravak bila je neka vrsta magije. Nije trebalo da budem tamo na dan požara“.

Kirilenko nije verovao da će požar toliko da se proširi i bukvalno ‘proguta’ njegovu kuću.

U početku sam mislio da vatra neće da dođe do nas. Ali posle evakuacije na televiziji smo videli da je naša kuća izgorela,“ kaže Kirilenko.

Sećam se onih stvari koje su članovi moje porodice odlučili da ponesu u tako kritičnom trenutku u životu. Moj najstariji sin Stepan poneo je školski pribor i domaće zadatke, ćerka Alexandra je ponela bojanku, a drugi sin Fedor uzeo je hokejašku odeću. Supruga je spakovala dokumenta i pasoše. Poslednje što smo uzeli iz kuće bila je hrana za pse. Nekoliko sati boravili smo u hotelu, a onda su počeli da nas zovu prijatelji i sada smo kod jednih od njih.