EP: Bosna i Hercegovina nadigrala Crnu Goru

Košarka ostalo 17. nov 201822:07 > 22:10
Dragan Vuković

Košarkašice Bosne i Hercegovine nadigrale su selekciju Crne Gore u Sarajevu sa 83:68, čime su napravile veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Sve dileme oko pobednika u jako važnom meču za obe selekcije rešene su tokom prvog poluvremena. BiH je na odmor otišla sa viškom od 17 poena, na semaforu je pisalo 51:34, a na osnovu svega viđenog bilo je jasno da izabranice Roberta Inigesa nemaju snage ni kvaliteta da se vrate u meč. Iluzorno je naravno trošiti reči koliko je u ovom duelu Crnoj Gori nedostajala jedna od najboljih košarkašica planete, Jelene Dubljević.

Centralne figura ne putu ka jako bitnoj pobedi Bosne i Hercegovine bile su Marica Gajić sa 17, odnosno Nikolina Zubac i Irena Vrančić sa po 14 poena. Kod prilično blede Crne Gore, nešto bolje od ostalih bile su Glori Džonson sa 25, Snežana Aleksić sa 11 i Milica Jovanović sa 10 poena.

Crna Gora 21. novembra igra protiv Slovačke u Slovačkoj, dok će BiH odmeriti snage sa Islandom. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo će obezbediti prvoplasirane selekcije iz osam grupa i šest drugoplasiranih reprezentacija.

Za sada još uvek nije ništa gotovo i situacija u grupi i te kako može da se zakomplikuje ako Crna Gora kao gost pobedi Slovačku, ali posle svega viđenog u Sarajevu teško je poverovati u takav epilog.

Podsećanja radi, domaćin Evropskog šampionata 2019. godine biće Srbija i Letonija.