Nazor: Partizan na dobitku bez Vujoševića

Trener Zadra Ante Nazor istakao je uoči duela sa Partizanom da su „crno-beli“ u prvom meču u Beogradu bili na dobitku bez Duška Vujoševića.

Partizan je na otvaranju sezone gubio i 12 poena razlike od Zadrana, da bi posle isključenja Vujoševića zbog dve tehničke greške stigao do preokreta i pobede.

„Tada je to bio dobitak za Partizan kada je Vujošević napustio teren. Osetilo se neko olakšanje na njihovim igračima i puno su relaksiranije ušli u završnici“, istakao je Nazor.

Partizan u nezgodnom momentu stiže u Višnjik, posle eliminacije iz Evrolige i neočekivanog poraza u Mađarskoj od Solnoka.

„Reč je o ekipi koja je izuzetno jaka, ne toliko zbog taktičke uravnoteženosti, koliko zbog spomenutog ranga takmičenja u kojem su se dokazali. Ali s druge strane, dokazali su i kako nisu nepobedivi jer imaju već četiri poraza, a u nekim od njih delovali su potpuno neprepoznatljivo. Zato treba iskoristiti svaku šansu koja nam se pruži i anulirati svoje „crne rupe“ jer utakmica neće biti u stilu poslednje dve, u kojima smo mi dominirali atletskom energijom, brzinom i skokom. U sredu će protivnik biti sinonim svega toga. Moramo mnogo bolje da se pripremimo u pogledu saradnje, tečnosti napada, čvrstine u pravom trenutku. Potrebno je imati onu dozu sigurnosti koju smo imali u prvoj utakmici u Beogradu, pa se uz pomoć publike možemo nadati pobedi“, smatra Nazor.

Dan uoči okršaja dva tima u centru pažnje bila je najavljeni dolazak navijača Partizana iz Beograda, ali će „crno-beli“ ipak biti bez podrške.

„Primili smo e-mail, međutim, nismo smatrali potrebnim da kontaktiramo pošiljaoca, jer se ne radi o nekom službenom zahtevu. Prema propozicijama ABA lige klubovi ne smeju da se mešaju u navijačke zahteve, tako da smatramo da do organizovanog dolaska navijača iz Srbije neće doći. Što se, pak, tiče trenera Duška Vujoševića koji je kažnjen, ukoliko se pojavi na utakmici isključivo kao gledalac, mi ćemo mu osigurati mesto. Ako bude hteo može i u “ zlatni VIP“, na parket i u svlačionicu ionako ne može, jer mu je to zabranjeno samom kaznom koja je izrečena uoči utakmice“, rekao je predsednik Zadra Skroče.

Zadrani nemaju ni odgovor na pomenuti dolazak generala Anta Gotovine u dvoranu „Krešimir Ćosić“, koga navijači Zadra željno očekuju. Javnost ipak smatra da će Gotovina, koga je haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine nad srpskim civilima tokom operacije „Oluja“ 1995. godine, izabrati neku drugu utakmicu na kojoj će podržati KK Zadar.

Duel 14. kola ABA lige izmeđuKK Zadar i KK Partizan mt:s igra se u sredu od 20:00 časova u Zadru.

Author: AK