Divac: Hoću zlato! Posebni Atina i titula sa Partizanom

Ethan Miller, Getty Images Sport

Legendarni Vlade Divac je posle Dražena Dalipagića, profesora Aleksandra Nikolića i Bore Stankovića postao četvrti predstavnik Srbije u Kući slavnih u Springfildu.

Generalni menadžer Sakramento Kingsa se dan pre ceremonije u Springfildu družio sa novinarima, a nezaobilazna tema bilo je Svetsko prvenstvo u Kini. Orlovi su u grupi D zabeležili tri ubedljive pobede, a veliki doprinos dobrim izdanjima dali su igrači tima iz Kalifornije Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Kuću slavnih. Rekao sam im poklone ne primam. Samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju,“ poručio je Divac, a prenosi Žurnal.

Prvi operativac Kingsa smatra da Srbija u najjačoj ligi sveta ima sjajne predstavnike.

Vrhunska generacija. Imaju izuzetno zapažene uloge u svojim timovima, a mnogi od njih su nosioci igre. Jokić, Bogdanović, Bjelica, Boban, sada i Gudurić. Mladi su, imaju sjajnu perspektivu.“

Divac je naglasio da mu je zbog familije drago što je izabran u Kuću slavnih, ali i saigrača, trenera, navijača… Potom se prisetio i dana u reprezentaciji.

U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002. To je period od 17 godina, sa prekidima zbog sankcija. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom. Najemotivnija je sigurno zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. Iz mnogo razloga. Što se tiče klupskih, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine,“ istakao je Divac.

Članovi Kuće slavnih su i nekadašnji saigrači legendarnog centra – Dražen Petrović i Dino Rađa.