Zvezdin rekord i dalje je nedostižan svima

Košarka ostalo 26. mar 202014:38 > 14:41
KK Crvena zvezda

Vreme "praznog hoda" u sportu dobro je vreme da se podsetimo nekih rekorda. Tako su nas iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda podsetili da je rekord postavljen 26. marta 2014. godine u beogradskoj Areni još uvek na snazi.

Na današnji dan, 26. marta 2014. godine Crvena zvezda i njeni navijači ušli su u istoriju klupskih evropskih takmočenja pod okriljem Evrolige.

Tog dana u beogradskoj Areni u četvrtfinalu Evrokupa oboren je rekord po posećenosti na jednom meču. U revanš utakmici Crvena zvezda savladala je Budiveljnik pred 24.232 gledaoca.

Time je oboren rekord Evrolige, Evrokupa, Beogradske arene i svih evropskih takmičenja po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici.

Šest godina kasnije, to dostignuće navijača Crvene zvezde koji su tada, a i danas pokazuju privrženost i ljubav prema crveno-beloj boji – i dalje je nedostižno!

„Uz nadu da ćemo se ponovo radovati i uživati u velikim evropskim utakmicama našeg kluba u budućnosti, KK Crvena zvezda još jednom apeluje na sve da se pridržavaju svih instrukcija i saveta nadležnih organa i da ostanu u svojim kućama do potpune pobede nad pandemijom virusa COVID-19“, poručili su iz Crvene zvezde.