Zdovc stigao u Levaloa: Organizovan i ambiciozan klub

Košarka ostalo 5. jul 202014:31 > 14:39
ABA, KK Mornar/MEDIA Pro

Slovenački trener Jure Zdovc stigao je u Levaloa, gde će raditi naredne sezone.

Levaloa je inače tim na čijem čelu je do skoro bio legendarni francuski košarkaš Boris Dijao.

Osnovani su 2007. godine. Prethodni trener ovog tima bio je Fredi Fatu.

Još početkom maja je objavljena saradnja između Slovenca i francuskog kluba, ali je zbog situacije sa virusom korona Zdovc tek sada doputovao u Francusku. 

„U Sloveniji je karantin trajao svega mesec dana, ali nisam želeo da izlazim iz zemlje ukupno tri meseca jer nije bilo bezbedno. Nije bilo strogih mera kao u Francuskoj, restorani su bili zatvoreni, čak i većina prodavnica, ali ste na ulicu mogli da izađete gotovo normalno. Dobro je što se polako vraćamo u normalu, moramo da nastavimo da radimo, putujemo“, rekao je Zdovc. 

On je objasnio i zbog čega je prihvatio ponudu Levaloa. 

„Imam mnogo razloga za to, profesionalnih i ličnih. Prvo, klub je dobro organizovan i veoma ambiciozan. Objasnili su mi kakav projekat žele da naprave. Ne poznajemo se od ranije, ali i klub i ja imamo veoma dobar osećaj povodom ove saradnje. Važna mi je i činjenica da se takmičimo u Evrokupu naredne sezone. Tokom trenerske karijere radio sam u Rusiji, Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, ali nikada u Francuskoj. Želeo sam da otkrijem više o tom prvenstvu. Srećan sam što sam ovde„, dodao je slovenački stručnjak.