Trinkijeriju nije potreban – Jovović preuzeo Bon

Košarka ostalo 15. jul 202019:52 > 19:55
ABA, KK Budućnost Voli

Igor Jovović, bivši trener Budućnosti, ponovo se vratio u Nemačku, a Bon je klub koji će voditi u periodu koji sledi. Podsećanja radi, Jovović je bio prvi trener Mitldojčera i asistent u Bajernu iz Minhena.

Jovović je karijeru počeo u Budućnosti. Prvo je bio saradnik Dejanu Radonjiću, da bi od 2013. do 2015. godine obavljao funkciju šefa stručnog štaba.

Bio je prvi trener Sutjeske iz Nikšića, da bi od 2016. do 2018. godine bio šef stručnog štaba Mitldojčera, sa kojim je uspeo da izdvoji plasman u elitno društvo.

Poslednji angažman kao prvi trener imao je u poljskoj Zjelonoj Gori u sezoni 2018/19, a prošle godine je bio asistent u Bajernu. Prvo Dejanu Radonjiću, a onda i Oliveru Kostiću. Bavarci su mu se posle angažovana Trinkijerija zahvalili i poručili da se raduju skorom viđenju.

Jovović je u Bonu nasledio Amerikanca Vila Vojta, koji je u februaru preuzeo ekipu umjesto Predraga Krunića. Stručnjak iz BiH je prošlog leta bio jedna od opcija za mesto prvo trenera u ekipi Budućnosti, ali je izbor bio Slobodan Piksi Subotić.

Bon je prošle sezone u 20 utakmica šampionata Nemačke, ostvario četiri pobede, uz 16 poraza, pa se od Igora Jovovića očekuje da zardrma ekipu, da se umeša u borbu za vrh tabele.