Haos u hrvatskoj reprezentaciji: Igrači se preko Skajpa dogovaraju o pripremama?!

Košarka ostalo 5. apr 201311:07 > 12:51

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se pred raspadom, prenose tamošnji mediji! Razlog je taj što će većina igrača, koji bi trebalo da budu nosioci igre na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sloveniji, odbiti poziv u nacionalni tim. Naime, selektor Jasmin Repeša zamolio je Nikšu Prkačina da preko Skajpa konferencijski razgovara sa potencijalnim kandidatima za nacionalni tim, a oni su se među sobom dogovorili kada će doći na pripreme, ako Savez to prihvati.

Postojala je indicija da pripreme za Eurobasket počnu 15. jula, međutim igrači poručuju da se neće javiti stručnom štabu pre 1. avgusta.

Kako sada stvari stoje, poziv u nacionalnu selekciju sigurno će odbiti iskusni Zoran Planinić, a vrlo blizu takve odluke je i Marko Tomas. Neizvestan je i nastup Amerikanca sa hrvatskim pasošem Dontea Drejpera, sada člana madridskog Reala.

Ukoliko se ovakav raskol u nacionalnom timu nastavi, moguće je da do Evropskog prvenstva u Sloveniji Hrvatska ostane i bez selektora Jasmina Repeše.

Eurobasket se igra od 4. do 22. septembra, a Hrvatska se nalazi u C grupi sa braniocem titule Španijom, domaćinom Slovenijom, Gruzijom, Poljskom i Češkom.

Author: Sportal.rs