Bertans: naučio sam srpski zbog Vujoševića

Krilni igrač Partizana Davis Bertans u izjavi za “Sportski žurnal” kaže da je naučio srpski jezik kako bi se lakše sporazumevao sa trenerom Duškm Vujoševićem.

“Jezici mi generalno idu dobro, a srpski sam lako naučio jer je sličan ruskom. U Beogradu sam godinu i četiri meseca. Trener Vujošević ne priča na engleskom, tako da mi je bilo potrebno da naučim srpski. Samo sam slušao šta se priča oko mene i kupio. Sada uz letonski, engleski i ruski, pričam i srpski”, kaže Bertans za “Žurnal”.

Partizan u dosadašnjem toku Superlige ima skor 6-0, a u polufinalu ABA fajnal-fora ABA lige sastaje se sa Igokeom. “Moramo dobro da se spremimo za polufinale, posle ćemo, nadam se, razmišljati i o finalu. Samo Igokea nam je u glavama, u petak imamo sastanak gde ćemo naučiti sve što moramo da znamo o igri našeg rivala”. Na pitanje da li je mladost prednost ili mana crno-belih na F4, Letonac odgovara: “Mislim da ta činjenica nama samo daje više motivacije. Ipak smo kroz Evroligu i ABA ligu stekli iskustvo, nismo više tako mladi. Po godinama, naravno, jesmo, ali to je samo na papiru”, kaže Bertans za “Žurnal”.

Author: B92