Kravić za SK: Napravili smo čudo, dres Srbije svetinja

Košarka ostalo 6. okt 202014:21 > 14:23
fiba.basketball

Dejan Kravić uspeo je na početku nove sezone da osvoji trofej koji se vodi kao trofej iz prošle sezone. Naime, Burgos je u velikom finalu FIBA Lige šampiona stigao do trona, pa sada sa mnogo optimizma očekuje obaveze koje slede.

Dejan Kravić potencijalni reprezentativac Srbije može da se pohvali da je dva puta uzastopno osvajao trofej u FIBA Ligi šampiona, jer je u sezoni 2018/2019 do trona stigao sa Virtusom iz Bolonje. Ako je tada, trijumf Virtusa bio donekle očekivan, onda se slobodno može reći da je Burgos na finalnom turniru koji je organizovan u Atini napravio podvig.

Na putu ka tronu, Burgos je pobedio Jerusalim koji je slovio za favorita. Zatim je slavio protiv Dižona, a za kraj, posle zaista sjajne partije komletne ekipe, na pleća je oboren najveći favorit, domaćin finalnog turnira AEK iz Atine.

„Odigrali smo na visokom nivou sve tri utakmice. Bili smo daleko od uloge favorita, ali smo bili odlučni u nameri da sve rivale nateramo da nas ubede da su bolji od nas. Bilo smo rasterećeni sa jedne strane, a odlučni u nameri da se borimo do poslednjih atoma snage, sa druge. Uspeli smo da stignemo do prvog trofeja u istoriji kluba i neizmerno smo srećni i ponosni, iako nemamo mnogo vremena za radovanje, s obzirom da je nova sezone praktično već počela“, naglasio je Dejan Kravić za Sport Klub i nastavio:

„Naredne sezone, Burgos će ponovo igrati u FIBA Ligi šampiona, a rivali na stratu takmičenja su nam Ostende, Brindizi i Darušafaka. Idemo korak po korak, kao što je to bio slučaj na finalnom turniru u Atini. Ko zna, možda stignem i do treće titule u izuzetno kvalitenom evropskom takmičenju u nizu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Dejan Kravić. momak koji je rođen u Mostaru, gotovo kompletno detinjstvo proveo u Kanadi, a zatim branio boje Univerziteta Teksas Tek je nastavio sa izlaganjem:
„U sezonu koja sledi, ulazimo sa mnogo samopouzdanja, jer smo shvatili da možemo i vredimo mnogo. Nikome ne pretimo, niti smo u takvoj situaciji, jer je konkurencija u Španiji i FIBA Ligi šampiona paklena. Međutim, isto tako, slobodno mogu da kažem da nikome nećemo priznati da je bolji dok nas u to ne uveri na parketu, te da verujem da možemo da budemo konkurentni za osvajanje trofeja u Španiji, kao i u FIBA Ligi šampiona“, naglasio je Kravić i nastavio:

„Za mene je dres sa državnim grbom Srbije svetinja. Nisam momak koji će preko medija pričati o tome koliko bi voleo da ponovo dobije poziv u reprezentaciju. Nastojaću da dobrim partijama na parketu, uverim stručni štab državnog tima, da zaslužujem poziv, da mogu da pomognem u periodu i godinama koje slede“.
Dejan Kravić je 2014. godine izašao na draft, ali nije izabran od strane NBA klubova, pa je započeo evropsku avanturu. Igrao je za Retimno, Den Boš, Panionios, Virtus iz Bolonje, Obradorio, a sada je u Burgosu.
Pored dva trofeja u FIBA Ligi šampiona, sa ekipama Virtusa i Burgosa, Kravić je osvojio Superkup i trofej u Kupu Holandije. Prošle sezone u dresu Obradorija, u proseku je postizao 13,2 poena uz 6,4 skokova po utakmici u šampionatu Španije.