Popović: kvalitet nemačke košarke naglo raste

Domaća košarkaška prvenstva širom Evrope polako ulaze u same završnice, dok je za neke timove sezona već završena.

Među njima su Artland Dragonsi za koje je nastupao srpski košarkaš Petar Popović. Artland je sezonu završio na šestom mestu, a u četvrtfinalu plej-ofa glatko je poražen od Ulma sa 3-0. Popović je rekao da ove sezone njegov tim nije uspeo da održi konstantnu formu i da su svakako mogli bolje.

-Cele sezone smo igrali promenjivo, dobijali smo ekipe iz gornjeg dela tabele, neke i po dva puta, na primer Bamberg, Bajern, dok smo gubili od ekipa iz donjeg dela tabele i to je direktno uticalo da završimo na šestoj poziciji. Uz to smo imali i manjak sportske sreće i u plej-ofu smo naleteli na ekipu koju jedinu nismo uspeli ni jedan jedini put da nadigramo cele sezone. I posle svake sezone kada pogledam iza sebe, uvek mislim da je moglo da bude bolje – objasnio je Popović.

On je istakao kako velika ulaganja u košarku u Nemačkoj već počinju da se isplaćuju.

-Kvalitet nemačke košarke vrlo brzo raste. Svedoci smo da su ove sezone imali dve ekipe u Top 16 Evrolige. Iz godine u godinu povećavaju ulaganja u sport. U igrački kadar, a pogotovo u infrastrukturu, skoro sve ekipe imaju nove hale i odlične uslove za rad. Takva ulaganja moraju da daju rezultate – smatra Popović.

33-godišnji košarkaš je rekao da je slobodan u izboru nove sredine za narednu sezonu, pošto je odradio jednogodišnji ugovor sa Artlandom. Sa velikom pažnjom će pratiti Evropski šampionat u Sloveniji, ali nije želeo da prognozira šanse srpskog tima.

-Mislim da je nezahvalno komentarisati šanse Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, kao i šanse drugih ekipa koje se nazivaju favoritima, jer vidimo da mnoge zemlje kubure sa otkazima igrača i povredama, tako da će sve biti mnogo jasnije kada se budu znali konačni sastavi ekipa – zaključio je Popović.

Author: SEM