Maljkovićeva izabrala putnice za Francusku

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak igračica na koje će računati na Evropskom prvenstvu koje će u Francuskoj biti održano od 15. do 30. juna. Maljkovićeva je sa spiska „precrtala“ Tijanu Ajduković i Aleksandru Crvendakić, a u Francusku će putovati Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić i Tamara Radočaj.

– Visinom i predispozicijama Tijana Ajduković predstavlja budućnost srpske košarke na centarskim pozicijama. Bila je prošle godine u timu, igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, poznaje sistem rada i zato očekujem da već na narednim reprezentativnim akcijama bude jedan od nosilaca igre – kazala je Maljković, a zatim obrazložila i odluku da ne računa na Crvendakić.

– Aleksandra ima 17 godina i razumem što se mnogo pričalo o tome što je na reprezentativnom spisku. Sa nama je od 28. aprila, od starta priprema i svakim danom je ponašanjem i košarkaškim kvalitetima dokazala da apsolutno zaslužuje poziv. Mislim da ima sve karakteristike lidera, da je za ovih mesec i po dana napredovala. Verujem da će to dokazati u mlađim reprezentativnim selekcijama za koje će igrati ovog leta i na pravi način im pomoći da pobeđuju – zaključila je Maljkovićeva.

Evropsko prvenstvo će biti organizovano od 15. do 30. juna, a selekcija Srbije se nalazi u grupi C sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom. Premijerni meč na šampionatu srpski tim odigraće 15. juna protiv selekcijom Velike Britanije od 12.30 časova.

(Foto:MN Press)

Author: Sportal.rs