VUJOŠEVIĆ: Samo da obučemo sakoe, pa krenemo na sahrane!

Košarka ostalo 10. maj 201414:08 > 14:09

Propozicije takmičenja i pravila ponašanja u Superligi KLS, pod komadnom palicom direktora Dragana Gogića, više se neće poštovati od slučaja do slučaja, nekad više, nekad manje opušteno, već će se strogo poštovati do poslednjeg reda.

Šta bi drugo moglo da se protumači kada se zaviri u član 61. d) 14. Propozicija, koji sankcionišu neadekvatno oblačenje. Po tom osnovu je stigla, za naše uslove, poprilična kazna od 34.500 dinara, na adresu Duška Vujoševića, trenera Partizana NIS. Poznati stručnjak je prvo opomenut za isti „prekršaj” u šestom, a sankcionisan za skidanje sakoa tokom meča sedmog kola u „Pioniru”, protiv Mega Vizure. Kada je stigla opomena, kouč sa najdužim stažom u našoj ligi, očigledno nije najozbiljnije shvatio upozorenje, ali šale nema…

– Šta da kažem, moram da povedem računa, inače…

Zastao je trener crno-belih očigledno još neverujući da pravila, taman i za stil oblačenja, nisu mrtvo slovo na papiru.

– Ako je najveći problem srpske košarke sako, onda mi je sve jasno. Odnosno ako sve ostalo štima, razumem i u potpunosti prihvatam određene norme i stil oblačenja. Ma, sve je ostalo pod našim obručima da bolje ne može biti, pa samo da obučemo sakoe i krenemo na sahranu.

Duško Vujošević nikada nije bio od modnog stila jednog Patrika Rajlija ili Fila Džeksona, ali je, primera radi, sviđalo mu se ili ne, poštovao kodeks oblačenja na utakmicama Evrolige. Prethodnih sezona, u odelu bez kravate, a u tekućoj sve sa „mašnom”. Zanimljivo je da je sako redovno skidao na evroligaškim mečevima.

– Nikada nisam kažnjen zbog toga, barem koliko znam. Ali, tako nešto mi sigurno ne bi promaklo – odgovara Vujošević.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana redovno komplet „skockan” počinje svaku zvaničnu utakmicu, kao što obavezno, u određenom trenutku, u zavisnosti od toka meča, usledi skidanje famoznog sakoa. Na pres konferencije, kako superligaške, ali i evroligaške, redovno dolazi u „kompletu”.

– Svako se kostimira na svoj način. Nisam ljubitelj odela, zato često posegnem za skidanjem sakoa, ali mislim da oblačenjem maksimalno poštujem košarkašku „priredbu” zvanu utakmica – smatra Vujošević.

E, pa to očigledno nije dovoljno po članu 61. d) 14. Propozicija, inače direktor takmičenja Gogić ne bi sankcionisao skidanje sakoa. A šta bi tek bilo kada bi nekom palo na pamet da propiše „stil” ispod odela, možda ne bi bilo loše i tu da se „zavede red”. Jer, sve su nam dvorane gde se igra Superliga „tip, top”, sa klimom iz 22. veka, bez kondenzacije i proklizavanja, na čelu sa „Pionirom”. Sačekajmo da prođu majske kiše, pa još malo otopli…. E, čik da onda Vujošević skine sako. Pravila su, pravila za sve, nema povlastica za minuli rad.

Author: Novosti.rs