PEKOVIĆ: Razumem Pavlovića, i ja bih uradio istu stvar

Košarka ostalo 1. jan 201513:16 > 13:16

Iz Partizana u orbitu. Centar Minesote Nikola Peković jedan je iz plejade onih koji su u klubu iz Humske igrački stasali i kasnije dobro naplatili svoje znanje.

Ljubav prema crno-belim bojama snažni košarkaš nikada nije krio, a da mu je Partizan u srcu potvrdio je i odlukom da tokom lok-auta u NBA ligi zaigra u klubo svoje mladosti.

Nikola je i danas na vezi sa crno-belima.

„Svi znaju da sam dobar sa Sašom Danilovićem, sa njim sam stalno na vezi. Čujem se i sa Kecmanom, Lukom Bogdanovićem koji se vratio u Partizan. Za njega je najbitnije da igra“, rekao je Peković u razgovoru za Sportski žurnal.

Peković je pozdravio i odluku Saše Pavlovića da se vrati u Partizan.

Da sam na Pavlovićevom mestu isto bih postupio. Znate, kada smo bili mali svi smo gledali Partizan. I onda ti se ukaže prilika da igraš za klub za koji si oduvek navijao, a možeš to sebi da priuštiš jer si finansijski obezbeđen„.

Minesota ove sezone igra veoma loše, a jedan od razloga su i česti izostanci Pekovića. Povrede muče crnogorskog internacionalca.

„O tome se ovde mnogo pričalo, da li mogu da igram na najvišem nivou posle brojnih povreda. Siguran sam da mogu. Svake sezone sam imao velike muke. Zbog moje konstitucije i težine, na mene ista povreda utiče duplo lošije nego na niže i lakše igrače. Plus, tu je i stil na koji igram – non-stop borba u reketu, kontakti, košarkaška tuča. Normalne su povrede, samo je problem kako ćeš da se vratiš. Imam još tri godine u Minesoti, videćemo dokle ćemo ići“, istakao je Peković.

Author: BS