SKANDAL U NIKŠIĆU ZA KRAJ: Budućnosti titula i stolice u glavu! (VIDEO)

Košarka ostalo 22. maj 201512:48 > 14:15

Košarkaško prvenstvo Crne Gore završeno je neslavno. Budućnost iz Podgorice je odbranila titulu, a četvrta utakmica finalne serije protiv Sutjeske u Nikšiću bila je prekinuta u 28. minutu zbog ispada navijača domaćeg tima.
Incidentu je prethodiokoškanje Nemanje Vranješa i Omara Kuka. Bek domaćina je uhvatio za lice Amerikanca, pa su dobili isključujuće greške. To je bio signal da publika utrči na teren i stolicama gađa igrače i stručni štab Budućnosti. Prethodno je utakmica bila u prekidu više od 30 minuta zbog incidenta koji su izazvali navijači domaćeg tima.Dan posle skandala klub iz Nikšića je najoštrije osudio nemile scene i nesportsko ponašanje pojedinaca koje je rezultiralo prekidom meča, prenose „Vijesti.me“.Saopšteno je da Sutjeska, koja je prepoznata po fer i sportskom nadmetanju, ne može prihvatiti da je utakmica koja je trebala da bude kruna uspešne sezone i izvanrednog timskog rada bude završena na takav način.

„Izražavamo najdublje žaljenje što je došlo do prekida utakmice i što je ovaj sportski događaj imao nesportski kraj. Klub je sa svoje strane učinio sve da se stvori vrhunski sportstki ambijent sa istinskom željom da bolji pobedi, ali nažalost došlo je do prekida utakmice zbog incidenata od kojih se klub u potpunosti ograđuje i na koje nije mogao uticati“, piše u saopštenju KK Sutjeska.Navodi se da Klub žali što ponašanje pojedinih igrača Budućnosti nije bilo na nivou primerenom finalu i koje je, kako je saopšteno, umnogome doprinelo da do takvog ishoda dođe.„Izražavamo zahvalnost našim sportskim prijateljima iz KK Budućnost Voli koji su nakon prvog prekida prihvatili da se meč nastavi, čime su pokazali volju da se ovaj meč završi na pravi sportski način“, piše u saopštenju.

Author: BS