Marina Maljković otvorila besplatnu školu košarke za devojčice

Selektorka zlatnih srpskih košarkašica Marina Maljković otvorila je u osnovnoj školi Mihailo Petrović Alas u Beogradu besplatnu školu košarke za sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Časovi će se održavati svake subote i nedelje od 14 do 16 časova tokom tekuće školske godine, a radiće se po programu Marine Maljković.

-Nisam imala mira posle osvajanja medalje. 28. juna sam krenula da razmišljam šta mogu da uradim dalje, jer smo u seniorskoj konkurenciji došli do vrha. Logično je bilo da se spustimo dole, da krenemo da stvaramo baze i da idemo u krajeve i mesta gde nema ženske košarke. Želimo da napravimo lepu priču, da devojčicama omogućimo da se bave sportom i da im damo priliku da se zaljube u košarku. Želim da se zahvalim opštini Stari grad, kao i osnovnoj školi Mihailo Petrović Alas koji su prepoznali našu ideju i omogućili da se započne nadamo se jedan uspešan projekat – rekla je Marina Maljković.

Ona je istakla da je ovo samo početak i da se nada da će opština Stari grad biti pravi primer i svim ostalim opštinama u Srbiji, ali i Republici Srpskoj, jer je cilj da besplatne škole košarke za devojčice zažive svuda gde postoji interesovanje.

-Naš cilj je da se što više devojčica bavi košarkom, što u nekom daljem radu može da nam omogući stvaranje neke nove Sonje, Ane, Tamare, Dajane, Milice, Jelene…Ako jedna od ovih devojčica bude buduća reprezentativka, onda smo napravili ogroman rezultat. Ono što je prva i osnovna stvar koju tražim u seniorskoj reprezentaciji i na čemu ću insistirati i ovde jeste da devojčice koje budu deo ovog projekta postanu dobri ljudi. Ja lično, a i svi ostali koji rade na ovom projektu imaće veliku satisfakciju ako uspemo u tome. Biću spremna, kao i sve moje košarkašice da ispratimo ovu priču na najbolji mogući način. Kao što u reprezentaciji dajemo sebe i pričamo stalno o posvećenosti, i ovde ćemo se punog srca posvetiti Srbiji i našoj deci – zaključila je Maljkovićeva.

Prvi treninzi održaće se ovog vikenda u osnovnoj školi Mihailo Petrović Alas, a pauze do kraja školske godine praviće se samo tokom raspusta.

Author: SEM