Domović-Bulut: Najbolji basket na svetu igra se u Srbiji

Dušan Domović Bulut
Stacy Revere/Getty Images

Najbolji srpski basketaš Dušan Domović Bulut drugu godinu uzastopno učesnik je najjačeg svetskog takmičenja u basketu 3x3 - BIG 3 ligi koja se organizuje u Čikagu i koje možete ekskluzivno da pratite na kanalima Sport kluba.

Sa ekipom Elijensa, u kojoj je kao prvi Evropljanin i kapiten, na startu takmičenja zabeležio je pobedu i poraz. Tim Enemisa u kome igra Ajzea Ostin, bivši centar FMP-a savladan je sa 52:44, dok je poraz pretrpljen u duelu sa ekipom Tripletsa 50:33, koja je glavni favorit za šampionsku titulu.

povezane vesti

To je strašan tim u kome su sva petorica igrača sa NBA iskustvom. Oni su dvostruki prvaci, a lider ekipe je sedmostruki NBA Ol-star igrač Džo Džonson. Ipak zaslužniji za pobedu u tom duelu su bila braća Pargo, Džeremi i Dženaro. Ali, ako je poraz morao da se dogodi, onda je dobro što se desio sada, jer ćemo sigurno uvediti gde smo grešili i iz toga izvući pouke za nastavak takmičenja“, sumira utiske Dušan Domović Bulut i dodaje.
Otežavajuća okolnost za nas je bila činjenica da nismo bili u kompletnom sastavu. Nedostajao nam je Letonac Lasmanis, sjajni šuter spolja. Kompletni nismo bili ni u prvom meču, ali taj duel smo odigrali na maestralan način“
O celokupnoj organizaciji takmičenja, Domović Bulut ima samo reči hvale.
Prvoklasno je sve urađeno, na NBA nivou. Igra se u velikoj dvorani, a utakmice prati nekoliko hiljada ljudi. Atmosfera je posebno uzavrela oko samog terena. Mnogo je takozvanog „treš toka“, ali i pored toga igrači se međusobno veoma poštuju“, objasnio je Domović Bulut koji će predsrojećeg vikenda igrati protiv ekipe… u kojoj između ostalih igraju bivši košarkaš Makabija i Detroita Vil Bajnam, šampion NBA lige sa Dalasom Kori Bruer, pobednik u zakucavanjima na Ol staru 2007. Džerald Grin, a trener je legendarni Geri Pejton.
Tokom boravka u Čikagu Domović Bulut je imao sreću da upozna istinsku legendu NBA lige, člana Drim tima 1 i čoveka koji je svojevremeno bio veliki rival Majkla Džordana – Klajda Drekslera:
On je komesar BIG 3 lige, a ujedno njegov sin Adam je moj saigrač. Njih dvojica su jako vezani, prati sve naše utakmice, pa smo jednom prilikom bili na ručku. Sjajno iskustvo je bilo upoznati takvu NBA zvezdu, člana Kuće slavnih u Springfildu“.
Četvorostruki svetaki prvak sa nacionalnim timom Domović Bulut je sa oduševljenjem ispratio trijumfalan put naše reprezentacije na planetarnom šampionatu u Antverpenu.
Čestitke momcima na sjajnom rezultatu. Još jednom su dokazali da se na svetu najbolji basket igra u Srbiji. U meču sa Letonijom pokazali su pravi karakter, da kao tim imaju pravu hemiju i da poseduju hrabrost. Već tada sam znao da će ostvariti odličan rezultat, jer su kao tim imali znatno više iskustva od ostalih. Još jednom smo pokazali da smo neprikosnoveni u ovom sportu o čemu najbolje svedoče rezultati kroz istoriju“ zaključio je Domović Bulut.