EL U15: Pobeda Pro Basketa, Inter bolji od Beka

KK Pro Basket

Finalni turnir Evrospke lige za igrače do 15 godina, koje se igra pod pokroviteljstvom FIBA počeo je u Tivtu, a domaćin turnira, Pro Basket sjajno je počeo takmičenja. Tivćani su savladali Italian Prep Academy sa 93:80.

Najefikasniji u sastavu Pro Basketa bili su Andrej Fantić sa 26, Vasilije Marković sa 20, Đorđe Gulić sa 14 i Nemanja Kisić sa 12 poena. Kod ekipe iz Italije, Alesandro Frau je postigao 25, Kristijans Mazburs 19 poena.

KK Pro Basket

U ostalim mečevima prve runde, GGS Basketball Project iz Italije slavio je protiv Retgeber Akademije sa 72:60, italijanski Monkalijeri je bio bolji od rumunske ekipe Sibiu sa 72:61.

Beko iz Srbije je posle velike borbe i neizvesne završnice poražen od Inter Bratislave iz Slovačke sa 82:80. Najefikasniji u sastavu Beka, bili su Vukašin Marić sa 36, Miloš Krsmanović sa 24 poena. Kod Intera, Bruno Randunska je postigao 29, Matuš Gregor 22, a Aleks Valoščaj 12 poena.

Ekipe su podeljene u dve grupe, a po dve prvoplasirane će izboriti plasman u finale i priliku da sa bore za evropski tron u konkurenciji igrača do 15 godina. Podećanja radi, na početku kvalifikacija, bilo je 36 evropskih ekipa koje su bile podeljene u četiri grupe.

Komentari (0)

Vidi sve komentare