F4 WABA: Celje, Budućnost, Montana ili Vojvodina?

KSCG

Podgorica će 25. i 26. marta biti domaćin finalnog turnira regionalne WABA lige. Košarkašice Celja brane trofej koji su prošle sezone osvojile u glavnom gradu Crne Gore, a trofej napadaju – Budućnost, bugarska Montana i Vojvodina iz Novog Sada.

U prvom polufinalu, koje je na programu 25. marta sa početkom u 16 časova, snage će odmeriti Budućnost i Montana, dok će u drugom polufinalu, igrati Celje i Vojvodina.

KSCG

“Čitavim tokom sezone smo se spremale i igrale za mesto na finalnom turniru i priliku da stignemo do trofeja koji nam je izmakao prošle godine. Neće biti lako, idemo korak po korak. U ovom momentu sve misli su usmerene ka utakmici protiv Monate. Tek posle tog meča, možemo da pričamo o finalu i trofeju”, rekla je  Marija Leković, plejmejker Budućnosti i reprezentacije Crne Gore.

U drugom polufinalu sastaju se Celje i Vojvodina. Celje slovi za favorita na papiru, ali je staro pravilo da je u jednom meču sve moguće, te da je parket jedino merilo kvaliteta.

KSCG

Podsećanja radi, Budućnost je prošle sezone takođe bila domaćin finalnog turnira, stigla je do finala u kojem je posle velike borbe i neizvesne završnice poražena od ekipe Celja.