F4 WABA: Celje odbranilo tron, Budućnost izgubila triler

ŽKK Budućnost

Košarkašice Budućnosti nisu uspele da stignu do trona u regionalnoj WABA ligi. Isto kao i prošle sezone, Budućnost je bila domaćin finalnog turnira, a isto kao i prošle sezone trofej je osvojila ekipa Celja – 66:64.

Prevagu na tasu Celja, donele su Blaža Čeh sa 19, Tajlah Simons sa 15 i Sara Lumis sa osam poena. Kod Budućnosti, Marija Leković je postigla 17, Zorana Radonjić i Dragana Živković po 10 poena.

ŽKK Budućnost

Budućnost je dobila prvu deonicu sa 17:16, činilo se da šampion Crne Gore uspeva da nametne ritam, da uspeva da se izbori sa pritiskom, ali je usledio odgovor ekipe Celja, koja je na poluvremenu vodila sa 37:32. Prevagu na tasu Celja, donele su Blaža Čeh i Tajlah Simons sa po 10 poena. Kod Budućnosti, Marija Leković je postigla devet, Jovana Bulajić šest poena.

U nastavku meča, Budućnost je uspela da stigne do preokreta, vodila je uoči poslednjeg kvartala sa 58:53, ali je Celje brzo stiglo do egala. Usledio je rat nerava. Blaža Čeh je na osam sekundi pre kraja pogodila za 65:64, Marija Leković je bila neprecizna, a tačku na meč je stavila Tajlas Simons.

ŽKK Budućnost

Treće mesto je osvojila ekipa Vojvodine koja je slavila protiv bugarske Montane sa 64:56. Prevagu na tasu Vojvodine, donele su Šareka Meknil sa 22, Žaklina Janković sa 13 i Katarina Jakovljević sa 12 poena. Kod Montane, Anđelika Milašinović je postigla 28, Šeren Saterlend 10, Gabrijela Nikolova devet poena.