FIBA LŠ: Manresa, Kluž, Tenerife i Hapoel blizu F4

fiba.basketball

Odigrani su svi mečevi prve runde četvrtfinalnih serija FIBA Lige šampiona, a prvi od dva potrebna koraka ka plasmanu na finalni turnir napravili su Manresa, Kluž, Tenerife i Hapoel Holon.

Manresa je pobedila Unikahu 86:63, Kluž je dobio Ludvisburg sa 76:73, Hapoel je slavio protiv Strazbura sa 93:75, dok su Tenerife dobile Tofaš sa 78:77.

U prvoj rundi nije bilo brejka. Sve četiri ekipe su uspele da sačuvaju domaći teren. Revanš mečevi su na programu 12. i 13. aprila, a da li ćemo tada saznati učesnike finalnog turnira, ili nas očekuje serija odlučujućih mečeva, popularnih majstorica, ostaje da se vidi.

fiba.basketball

Što se prvih mečeva tiče, najbliža brejku je bila ekipa Tofaša, koja je poražena od Tenerifa sa 78:77. Meč viner je bio Marselinjo Uertas koji je pogodio dva slobodna bacanja za konačnih 78:77. Tofaš je mogao do pobede, ali Eldžin Kuk iz teške pozicije nije uspeo da pogodi za tri poena.

Treba naglasiti da je tron u FIBA Ligi šampiona upražnjen jer ekipa Burgosa, koja je dva puta uzastopno osvajala kvalitetno evropsko takmičenje, nije stigla do završnice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!