Kaminski „pobegao“ iz Partizana, ali ostaje u Evroligi?

Košarka ostalo 27. maj 202420:41 13 komentara
Starsport

Frenk Kaminski nije oduševio navijače Partizana, a odmah po završetku ABA lige je spakovao kofere i krenuo put SAD.

Kaminski poseduje kvalitet, u pitanju je odličan igrač, ali se nije najbolje snašao u Partizanu, nije doneo ono što se od njega očekivalo.

Američki centar nije želeo da bude u timu u završnici plej-ofa prvenstva Srbije i uprkos tome što će biti finansijski kažnjen odlučio je da pre nego što mu istekne ugovor razduži crno-beli dres. Gotovo bez pozdrava…

Nekadašnji deveti pik sa NBA drafta sigurno neće žuriti u izboru nove sredine, verovatno će nastojati da pronađe angažman u najjačoj ligi sveta, a u međuvremenu, situaciju prati ekipa Pariza, koja bi naredne sezone trebalo da igra u Evroligi.

Naime, Pariz je obezbedio mesto u elitnom takmičenju osvajanjem Evrokupa, ali prema pisanju kolega iz Francuske, klub ima problem kada je reč o formiranju budžeta koji bi trebalo da se kreće od šest od deset miliona evra u skladu sa kriterijumima Evrolige.

Frenk kaminski
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

S druge strane, čelnici elitnog takmičenja će sigurno uložiti dodatni napor da stignu do toliko željenog tržišta, a pored toga, posle odustajanja Gran Kanarije, novo odustajanje bi moglo da poljulja ugled, ali sa druge strane, obraduje večite rivale iz Beograda, koji bi u tom slučaju imali sigurno mesto u Evroligi za narednu sezonu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare