Grajner ponovo na sudu, razmena još nije na vidiku

Američka košarkašica Britni Grajner vratila se u utorak pred ruski sud jer su SAD pokušale da izdejstvuju oslobađanje razmenom zatvorenika kako bi joj pomogle da izbegne kaznu do deset godina zatvora zbog optužbi za transport droge.

Dvostruka olimpijska šampionka sa reprezentacijom SAD-a i zvezda Ženske nacionalne košarkaške asocijacije (WNBA), zadržana je u na moskovskom aerodromu Šermetjevo 17. februara sa patronama za elektoronske cigarete sa uljem kanabisa.

povezane vesti

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je u sredu da su SAD dale „značajnu ponudu“ Rusiji za oslobađanje američkih državljana zarobljenih u Rusiji, uključujući Grajner i bivšeg marinca Pola Vilana.

Izvor je rekao da je službeni Vašington voljan da razmeni osuđenog trgovca oružjem Viktora Bouta, poznatog kao „Trgovac smrti“.

Rusija je rekla da još nije postignut dogovor, a Grajner verojatno neće biti razmenjena dok ne bude doneta presuda, što bi moglo biti sredinom avgusta.

Grajner (31) je priznala da je kriva, ali je poricala da je nameravala da prekrši ruski zakon. Prošle nedelje je rekla da ne razume kako su patrone završil u njenom prtljagu, nagađajući da ih je verojatno nenamerno spakovala.

Grajner je žurila da se pridruži svojoj ruskoj ekipi UMMC Jekaterinburg za plej of pošto je neko vreme provela kod kuće u Sjedinjenim Državama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!