Gurović privremeno odstranjen iz košarke!

Milan Gurović
Printscreen

Incident, koji se dogodio 16. maja na završnom turniru juniorske Kvalitetne lige, tačnije, tuča po završetku meča Real - Vizura, dobio je epilog. Disciplinski organi KSB i KSS su doneli odluke o kaznama. U međuvremenu su na snazi bile privremene suspenzije Milana Gurovića, vlasnika domaćeg kluba, organizatora turnira i nekolicine igrača.

Košarkaška javnost je bila u šoku zbog fizičkog obračuna na utakmici mlađih selekcija, Real – Vizura, a proteklih 12 dana izvršena je detaljna analiza nemilog događaja i pristiglih izveštaja službenih lica takmičenja i vinovnika incidenta. Komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB, Marko Strika, odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.  

Naime, treneru Reala, nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu, Milanu Guroviću, izrečena je vremenska zabrana vođenja ekipa u trajanju od šest meseci  i novčana kazna u iznosu od 250.000 dinara.

SLUČAJ GUROVIĆ

Policija se uključila u „Slučaj Gurović“: Noć u Urgentnom!

Scena za stid: Tuča mladih košarkaša, učestvovao i Gurović

Sankcionisan je i klub domaćin i to višestruko, zbog slabe organizacije utakmice. Sa 30.000 dinara zbog nedovoljnog broja redara, zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice pre početka susreta, nadležnom MUP-u, sa 70.000 dinara, zbog  ulaska navijača na teren po završetku meča, a pre potpisivanja zapisnika. Realu je izrečena i jedinstvena novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS.

Takođe, kažnjena su trojica igrača Reala, Vukman Gurović, sin Milana Gurovića, zabranom igranja tri meseca i sa 18.000 dinara, zatim Simon Majok sa četiri meseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović neigranjem tri meseca i 18.000 dinara.

A sankcionisani trio Vizure je: Strahinja Bogdanović, dva meseca suspenzije i 18.000 dinara, Đorđe Antić sa tri meseca i 18.000 dinara i Nikola Vasić, tri meseca i 24.000 dinara.

Kazne su donete posle  sprovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopunskog izveštaja delegata, izjava sudija, video snimka, lične opservacije, a na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS. Svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom disciplinskom organu u roku od 8 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare