Policija se uključila u „Slučaj Gurović“: Noć u Urgentnom!

Milan Gurović
Printscreen

Nemili događaj na utakmici finalnog turnira juniorske Kvalitetne lige Beograda uznemirio je košarkašku javnost.

Domaći Real je savladao Vizuru 74:73 u SC „Milan Gurović“ na Ledinama, ali je na kraju susreta izbila opšta tuča, u kojoj je učestvovao i proslavljeni košarkaš Milan Gurović, inače, vlasnik Reala, beogradskog kluba mlađih selekcija.

Incident se dogodio u četvrtak uveče, ali se za njega saznalo tek u petak ujutru posredstvom društvenih mreža, a potom i medija, na kojima se vrte snimci fizičkog obračuna.

Neobično je što isto veče službenim putem nije obavešten MUP, jer kako Sport Klub saznaje, trener Vizure Andrija Cvijović i jedan igrač su posle utakmice proveli noć u Urgentnom centru.

Nezvanično, policija se uključila u slučaj tek kad se vest pojavila u medijima i sada je, svakako, na nadležnim organima da utvrde šta se zaista dogodilo.

„SLUČAJ GUROVIĆ“

Dodatne informacije o tuči u kojoj je učestvovao i Milan Gurović 

Scena za stid: Tuča mladih košarkaša, učestvovao i Gurović

Postoji verzija da je sve počelo vulgarnim provokacijama iz publike, a da je to preraslo u koškanje i tuču. Svakako, MUP će dati svoje viđenje, a po svoj prilici i sud.

Dakle, nezahvalno je u ovim trenucima bilo šta tvrditi, osim da je u košarkaškim krugovima posle svega zavladao šok i ostao gorak ukus. Inače, turnir će, prema odluci Košarkaškog saveza Beograda, da se nastavi, ali u nekoj drugoj dvorani.

„Vizura dugo postoji i nikada nam se nije dogodio ovakav slučaj. Mi se bavimo sportom iz krajnje sportskih i društveno korisnih interesa i zaista smo šokirani ovim događajem. Ne želimo ništa da prejudiciramo. Samo mogu da kažem da se dogodio skandal, pogotovo sam sablažnjen što se radi o dečjoj utakmici. Očekujemo da MUP saopšti ko su vinovnici i da KSB shodno tome reaguje. Na snimcima se mnogo toga vidi, ali neka nadležni utvrde ko su neposredni krivci, ko je izazvao tuču i ko je učestvovao u njoj i kakve su posledice“, istakao je predsednik Vizure Goran Radojičić u razgovoru za Sport Klub.

NAJČITANIJE NA PORTALU SPORT KLUBA

Zvezdan Terzić pravosnažno oslobođen optužbe

Jokić otkrio kako će Denver reagovati posle šokantnih -45

Luka Vildoza, Crvena zvezda i povratak: Evo šta sve znamo

Zašto je Nikola Jokić stajao tokom cele četvrte četvrtine?

Slično je poručio i sportski direktor Vizure Darko Mateski:

„Mnogo mi je žao, veoma sam razočaran što se dogodio taj incident, pre svega zbog dece što su došla u takvu situaciju. Bačena je ljaga na našu košarku, ali ne bih previše komentarisao, neka MUP iznese mišljenje. Desila se provokacija, posle koje su stvari, nažalost, otišle u neželjenom pravcu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare