Juniorska 3×3 reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu

Košarka ostalo 7. avg 202121:35 0 komentara
basket 3x3 reprezentacija Srbije U17
KSS, Aleksandar Kamasi

Muška juniorska 3x3 reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina, plasirala se na FIBA 3x3 U17 Evro Kup (Evropsko prvenstvo) koje će u septemebru biti održano u Lisabonu.

Reprezentacija Srbije je na kvalifikacionom turniru u mađarskom Solnoku obezbedila prvo mesto u svojoj grupi, a samim tim i direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Juniori Srbije su u svojim mečevima bili bolji od vršnjaka iz Francuske i Danske.

U prvom meču u grupi, koji je pre početka važio za derbi u grupi, Srbija je savladala Francusku rezultarom 12:11. Viđen je izjedačen meč u kome Srbija nije najbolje startovala, jurila prednost Francuza, da bi u poslednja dva minuta meča ušla sa prednošću 10:8. Ipak, ekipa Francuske se vratila na 11:11 da bi Srbija postignutim poenom na manje od pola minuta pre kraja došla u prednost koja je bila i konačan rezultat. Na taj način, Srbija i je pre preostalog meča koji je trebalo da igra protiv Danske, već bila jednom nogom na Evropskom prvenstvu.

U meču protiv Danaca viđena je sigurnija partija srpske reprezentacije koja je prilično rasterećeno ušla u meč i od samog starta pogađala spolja. Konačan rezultat je bio 19:12 za Srbiju, a time je i zvanično juniorska reprezentacija obezbedila vizu za Lisabon.

Za reprezentaciju Srbije su u kvalifikacijama nastupali: Aleksandar Mitrović, Đorđe Lazarević, Predrag Panišić i Milan Šuput. Ekipu su za takmičenje spremili reprezentativni treneri Danilo Lukić i Marko Ždero.