KLS ponovo o Partizanu i selidbi dva ranga niže

KK Partizan
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kako Sport Klub nezvanično saznaje, u četvrtak je održana sednica Predsedništva Udruženja ligaša Košarkaške lige Srbije, na kojoj je konstatovano da UO KSS nije odgovorio na dopis, koji mu je poslat 23. avgusta prošle godine da se izjasni o daljem statusu Partizana u KLS. S obzirom na to, čelnici Udruženja ligaša odlučili su da ponovo stave na dnevni red "slučaj Partizan".

Naime, posle nepojavljivanja predstavnika Crvene zvezde na žrebu predstojećeg završnog turnira Kupa Radivoja Koraća uzburkale su se strasti u srpskoj klupskoj košarci. Svima je jasno da su crveno-beli povukli taj potez u znak protesta, zato što od prošlog proleća nije doneta odluka o statusu Partizana u KLS, posle odustajanja crno-belih od učešća u plej-ofu domaćeg šampionata.

Povezano:

Prema tome, Predsedništvo Udruženje ligaša je odmah reagovalo i donelo odluku da se ponovo sastane u roku od sedam dana i postupi prema Statutu tog tela, s obzirom da se KSS nije oglasio povodom spomenutog slučaja.

Dakle, odlučeno je da se na narednoj sednici Predsedništva Udruženja ligaša članovi pojedinačno izjasne, da li se slažu da, shodno Statutu, isključe Partizan iz KLS i pošalju ga dva ranga niže. 

Predsedništvo ligaša čine devet članova, pet predstavnika klubova učesnika ABA lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac), tri člana KLS (Vojvodina, Zlatibor, Sloga) i Darko Jovičić, predsednik Udruženja ligaša KLS. Za održavanje sastanka neophodan je kvorum, dvotrećinska većina, što znači da je dovoljno da se pojavi šest članova.

Ukoliko se donese odluka o selidbi Patizana u niži rang, klub iz Humske bi imao pravo žalbe Skupštini KLS, u kojoj je 21 klub i oni bi se, takođe, pojedinačno izjašnjavali. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare