Kreću borbe za U15 evropski tron u Tivtu

KK Pro Basket

Košarkaški klub Pro Basket iz Tivta biće domaćin finalnog, odnosno F8 turnira Evropske lige za košarkaše do 15 godine, koja se organizuje pod pokroviteljstvom FIBA.

Tokom kvalifikacija, u kojima je učestvovalo 36 ekipa, podeljenih u četiri grupe, odigrana su po dva kvalifikaciona turnira, a osam ekipa je stiglo do finalnog. Tivat će biti domaćin, a pored promocije košarke, turnir koji sledi biće sjajna prilika za promociju Crne Gore i Tivta kao turističke destinacije.

FIBA

Ugled regiona, pored Pro Basketa, braniće i ekipe Beka iz Srbije, a ostali učesnici finalnog turnira su Retgeber Akademija (Mađarska), GGS Basketball (Italija), Monkalijeri (Italija), Sibiu (Rumunija), Inter Bratislava (Slovačka), Italian Prep Academy (Italija).

Borbe za tron počinju 29. marta, a ekipe su podeljene u dve grupe. U grupi A su Pro Basket, Sibiu, Italian Prep Academy, Monkalijeri. U grupi B su Retgeber Akademija, GGS Basketball, Buba Basketball i Beko. Dve prvoplasirane ekipe iz grupa će izboriti plasman u polufinale, a zatim kreću borbe za medalje i evropski tron.

KK Pro Basket

„Ponosni smo što smo uspeli da stignemo do finalnog turnira, a još više smo ponosni što smo uspeli da dobijemo organizaciju ovako prestižnog turnira. Na putu ka finalnom turniru, ostvarili smo četiri pobede na kvalifikacionom turniru u Debrecinu, odnosno četiri pobede na kvalifikacionom turniru u Tivtu. Pokazali smo se kao odlični domaćini, pa smo dobili i domaćinstvo finalnog turnira“, naglasio je za Sport Klub trener Pro Basketa, Goran Vuković pa nastavio:

„Samim plasmanom na finalni turnir smo napravili ogroman uspeh. Od momaka sa kojima imam priliku da sarađujem, očekujem da uživaju u duelima sa najboljim timovima Evrope, očekujem da odigraju rasterećeno bez pritiska jer je to osnovni preduslov da pokažu sav raskoš potencijala koji poseduju. Istovremeno, nadam se da će dvorana „Župa“ u Tivtu biti ispunjena do poslednjeg mesta, kako bi spektakl koji sledi bio još veličanstveniji“.

FIBA

Komentari (1)

Vidi sve komentare