Legenda surovo: Mi ne igramo košarku, već kokošarku

Košarka ostalo 19. apr 202311:49 11 komentara
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Legendarni jugoslovenski igrač i nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske Josip Pino Đerđa uopšte nema lepo mišljenje o stanju u tamošnjoj koraci.

Povezane vesti

Đerđa je sa selekcijom bivše države osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 1963. i 1967. i Evrobasketu 1965. dok je kao trener predvodio Hrvatsku do bronze na planetarnom šampionatu 1994.

„Ne dolazim na utakmice, jer imam indicija da se nikada nisam niti bavio košarkom, kao i da nikada nisam ni igrao za KK Zadar. Moram da istaknem da je košarka nekada bila najbolji hrvatski sport, na ponos Hrvatske, dok danas, nažalost, nismo na nivou Kosova i Albanije. U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka“, rekao je Đerđa, petostuki šampion Jugoslavije i nastavio:

„Hrvatska liga, to su redikuli, naša košarka je smešna. Deset godina ne idemo na Svetska prvenstva, nismo se plasirali na Olimpijske igre, ma o čemu mi govorimo, i to trideset godina. Josip Sesar novi selektor? Ma, nabrojite mi ko sve ovih godina nije vodio reprezentaciju Hrvatske. Savezu ja nisam važan, ali niti oni meni.“

Josip Đerđa, Radivoj Korać
Lična dokumentacija Josipa Đerđe

Podsetio se Đerđa i nekih lepših vremena.

„Jugoslavija je više od dvadeset godina uvek bila prva, druga ili treća na svetu. Evo ja sam 1994. godine sa Hrvatskom kao selektor osvojio medalju, bronzu na SP, i to sa samo jednim porazom. I šta su mi napravili, popljuvali su me i vređali,“ istakao je Đerđa u razgovoru za Antenu Zadar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare