Majstorović MVP, šampioni sveta uglas: Zaslužili smo zlato

FOTO: Košarkaški savez Srbije

Reprezentacija Srbije je peti put osvojila titulu prvaka sveta u basketu 3 x 3, a kapiten ekipe Dejan Majstorović proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) u Belgiji.

Posle meča šampioni planete izneli su svoje utiske o velikom uspehu.

Pre svega čast mi je što sam po prvi put imao priliku da nosim dres reprezentacije Srbije, iako mi kao ekipa (Ub) već jesmo najbolji na svetu u protekle dve godine, ovo je ipak potpuno drugačiji osećaj. Presrećan sam, i bez reči sam ostao, i izuzetno mi je drago što donosimo još jedno zlato u vitrine Košarkaškog saveza Srbije“, rekao je debitant Marko Branković.

povezane vesti

Mihajlo Vasić je istakao da je Srbija u finalu protiv Litvanije igrala opušteno i da je zato sve bilo mnogo lakše.

Mislim da smo ušli u opušteno u ovaj meč što se pokazalo u igri u napadu – igrali smo rasterećeno, i dobro nam je išla lopta u napadu. Protivnik tako nije imao rešenje za naš napad – imali smo dosta otvorenih šuteva koje smo pogađali, ali i dosta rešenja iz “pik and rol” igre koja su rezultirala pasom u srce reketa. Mislim da smo zaista odigrali sjajnu utakmicu. Veliku zahvalnost dugujemo Košarkaškom savezu Srbije za uslov ekoje smo imali tokom priprema za ovo takmičenje, a nadam se da smo na pravi način vratili za poverenje koje nam je ukazano.

Strahinja Stojačić je posebno potencirao karakter ove ekipe.

Sigurno je da smo došli da odigramo ovaj čitav turnir sa karakterom, da pokažemo da smo najbolja reprezentacija na planeti. Dali smo sve od sebe i odigrali ceo turnir na visokom nivou. Prvi dan turnira smo možda bili u grču, ali je posle išlo sve kako treba i kako smo zamislili, tako da mislim da smo zasluženo osvojili zlatnu medalju.”, zaključio je Stojačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!