Mijailović: Manjina vređa, Zvezda izvukla najdeblji kraj

Košarka ostalo 25. feb 202417:39 20 komentara
Ostoja Mijailović
Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik KK Partizan Mozzart Bet Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnim temama koje su se otvorile posle reči trenera Željka Obradovića, ali i odgovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Glavna priča posle finala Kupa Radivoja Koraća bila je izjava Željka Obradovića o prozivkama da je Partizan državni projekat. Ali i odgovor predsednika države, u kojem je govorio o davanjima iz budžeta za oba kluba.

DA LI OBRADOVIĆ NAJAVLJUJE ODLAZAK: JA DRŽAVNI PROJEKAT?

– Ja sam nekada realno tužan što kad se sklonimo sa parketa pričamo o poslovanju i finansijama. Normalno je da poslovanje bude nešto o čemu pričamo unutar kluba, a u javnosti pričamo o košarci. U životu je važno podjednako dobro podnositi i pobede i poraze – niti se previše radovati kod pobeda, niti previše tugovati kod poraza. Što se tiče kupa, Zvezda je zasluženo pobedila. Mi smo imali šanse, vodili smo devet razlike, pali smo i Zvezda pošteno pobedila. A ovo je već druga ili treća godina da idu iste prozivke, kao i sa naše tako i sa druge strane, ali mislim da prozivke prave dosta veliku nervozu unutar klubova. Nikome nisu dobro došle, pa se to sve nekako promeni u politiku. Ja sam 7 godina na čelu Partizana, mnogo puta smo igrali sa Zvezdom i pobeđivali i gubili. Pobeđivali smo 25 razlike i gubili 25 razlike. Da li sam tužan kad izgubimo 25 razlike? Naravno, ali nisam neko ko traži alibi kada izgubimo utakmicu. Nismo mi u sportu zbog nas, nego zbog navijača i publike. Moramo da da se ponašamo profesionalno. Na kraju se nije pričalo o utakmici, a najdeblji kraj je izvukla Crvena zvezda o čijoj se pobedi nije pričalo – rekao je Mijailović u gostovanju na TV Prva.

VUČIĆ REAGOVAO NA OBRADOVIĆEV NASTUP U NIŠU: ODVRATAN NAPAD

Nezaobilazna tema je sporadično skandiranje navijača protiv predsednika republike.

– Kako da vam kažem, nikada nisam podržavao uvrede. Ja sam 100 puta izlazio u javnost i govorio da to ne treba da se radi. Nama dolazi mnogo navijača na utakmice, a jedna manjina upućuje prozivke. Ja sam za uvrede ka predsedniku države, članovima drugih lubova, žene igrača, za sve sam to tražio da se ne radi. Nama i za vređanje predsednika stižu kazne. Milion i po evra smo ukupno za sve ove godine platili za te kazne. Za te pare smo mogli da dovedemo jednog kvalitetnog igrača. Te prozivke treba da prestanu. Mi smo u trenutku kada se borimo za stalno članstvo u Evroligi. Ovakve prozivke nikome ne idu na ruku. Da li vi stvarno mislite da mi nagovaramo navijače šta da pevaju? Potpuno se pogrešan narativ koristi. Mi nismo politička organizacija, mi smo sportska. U KK Partizan niko nije nikada učestvovao ni na kakvim protestima. Na protestima opozicije su učestvovali su kapiteni drugih klubova…

Povezano

Ponovio je još jednom da država veoma pomaže klub.

– Uvek smo se javno zahvalivali. Ja sam ovde došao kao predsednik KK Partizan i predsednik JSD Partizan, sada govorim sa svojih funkcija. Kada sam ja za ovih sedam godina govorio sa nepoštovanjem govorio o državi? Šta je sportska politika? Država koja nam pomaže, uvek izvuče deblji kraj. Ne treba da se time bavimo, treba da se bavimo sportskim stvarima, da uđemo u Evroligu i da dobijemo kompenzaciju za TV prava, mi ih sada ne dobijamo. A sa tribina ne vređaju svi, već jedan deo navijača. I to čine 14-15 godina. Meni je jako važno da to razdvojimo. Uprava KK Partizan ne podržava vređanje bilo koga, a posebno ne predsednika. Ne znam kako uvek dođemo do njega, koji je najviša funkcija u sistemu? Mi smo deo sistema, mali šraf koji je doneo mnogo sreće ovo narodu, isto kao i Crvena zvezda. Država Srbija ulaže u košarku, fudbal, vaterpolo i ostale sportove. Nisam siguran da je bilo koja vlast i u Srbiji, a pamtim od 90ih, više ulagala u sport, a da su klubovi više petljali državu u sport. To je nepravedno, treba da se vratimo na teren košarke. Ja se u javnosti ne bavim alibijima, pravdanjem ili napadanjem, niti to radim bočno, preko društvenih mreža. Uvek sam se zahvalio državi, a najveće kritike od navijača sam dobio zato što se stalno zahvaljujem državi… Srbija je u vrhu kada je u pitanju finansiranje sportskih projekata… Srbija maksimalno ulaže u sport.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare