Nema više dileme, Partizan prijavio spisak za plej-of KLS

KK Partizan, Superliga
Pedja Milosavljevic, Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Na nedavnoj sednici Predsedništva Košarkaške lige Srbije predstavnik Partizana, Mlađan Šilobad, najavio je učešće crno-belih u Super ligi, odnosno završnici KLS, a definitivna potvrda stigla je u utorak. Naime, klub iz Humske je predao zvaničnu prijavu za učešće u plej-ofu Super lige.

Dileme više nema, Partizan je, posle dve godine odsustva, dostavio Košarkaškoj lige Srbije širi spisak igrača za  finalnu fazu domaćeg elitnog takmičenja. Prema propisima KLS, konačna lista može maksimalno da ima 31 igrača (15 seniora i 16 juniora), koji mogu da se koriste u plej-ofu Super lige, a poslednji rok za prijavljivanje je najkasnije 24 časa pre starta plej ofa. 

Povezano:

Dakle, još nije poznato koje strane igrače će trener Željko Obradović da uvrsti u sastav za domaće takmičenje, s obzirom da je u KLS dozvoljeno najviše četiri stranca u ekipi. Ostaje da se vidi ko će da bude višak, a sve će se znati tek uoči prve polufinalne utakmice. Inače, KLS je odluku o naknadnom roku za licenciranje učesnika plej-ofa donela zbog eventualnih povreda igrača tokom igranja u završnici ABA lige.

Kao što je poznato, u borbi za titulu šampiona države takmičiće se sedam klubova, pet iz ABA lige: Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP Železnik i dve prvoplasirane ekipe iz KLS, Vojvodina i Spartak. Super liga je podeljena na dva dela. Direktan plasman u polufinale plej-ofa obezbedile su tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u ABA ligi, Crvena zvezda, Partizan i Mega, dok će u razigravanju za četvrto mesto u plej-ofu učestvovati preostale ekipe.

Borac će igrati sa Spartakom, a FMP će odmeriti snage sa Vojvodinom. Čačani i ekipa iz Železnika imaće prednost domaćeg terena. Polufinale i finale razigravanja, kao i polufinale i finale plej-ofa, igraće se na dve dobijene utakmice. Crvena zvezda u polufinalu čeka pobednika razigravanja, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Mega. Prema Propozicijama takmičenja, prednost domaćeg terena određuje se na osnovu plasmana u ABA ligi.

Polufinalno razigravanje je od 19. aprila do 6. maja, a finale razigravanja od 10. do 24. maja. Termini polufinalnih serija plej-ofa su od 2. do 7. juna, a finale plej-ofa je na programu od 10. do 17. juna.

U slučaju da se plej-of ABA lige završi ranije, srazmerno tome bi došlo i do promena termina plej-ofa Super lige Srbije, u cilju da se reprezentaciji i selektoru Pešiću omogući što više vremena za pripreme za Olimpijske igre.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare