Popova učenica ispisala istoriju: Da li će raditi u NBA?

Beki Hemon
Maddie Meyer/Getty Images

Košarkašice Las Vegas Ejsesa u nedelju su prvi put u istoriji postale šampionke WNBA, a jedna od najzaslužnijih za veliki uspeh je i glavni trener Beki Hemon. Proslavljena igračica došla je do titule u prvoj sezoni u ovoj ligi, a prethodno je godinama radila kao asistent slavnom Gregu Popoviču u stručnom štabu San Antonio Sparsa.

Košarkašice Vegasa su u finalnoj seriji bile bolje od Konektikat Sana, a svojoj bivšoj asistentkinji je odmah čestitao i čuveni „Pop“.

Povezano:

„Oduševljeni smo zbog Beki. Osvajanje titule je veliko dostignuće za trenera-rukija, a ja nisam ni najmanje iznenađen njenim uspehom. Beki nastavlja da dokazuje da ima veliko znanje o košarci i veliku strast prema košarci. Zadovoljstvo je bilo gledati kako njen tim igra ove sezone“, izjavio je 73-godišnji Greg Popovič, petostruki NBA šampion i čovek koji je ostvario najviše pobeda u istoriji NBA.

Beki Hemon (45) osam godina je radila u Sparsima, a kao igračica je bila izuzetno uspešna – bila je šestostruki WNBA Ol-star, a nastupala je i sa reprezentacijom Rusije i osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

U više navrata je konkurisala za mesto glavnog trenera NBA timova, ali dosad nije dobila posao i posala prva žena-glavni trener u istoriji lige.