Saopštenje KLS: ABA liga ponižava srpsku košarku i Srbiju!

KLS

Takmičarska sezona u srpskom elitnom šampionatu i u regionalnoj ABA ligi ulazi u završnicu u kojoj ćemo dobiti novog ili starog prvaka. Tako bi makar trebalo... Međutim, pored već ranijih problema oko prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg neučešća Partizana u KLS, pojavili su se i novi. Naime, ispostavilo se da se kalendari finalnih serija oba takmičenja poklapaju!? I kako sada stvari stoje, Partizan će da igra u finalu ABA lige ukoliko savlada Cedevita Olimpiju u majstorici polufinala, a Crvena zvezda je dala prednost domaćem šampionatu i najavila mogućnost neigranja u regionalnoj ligi! A povodom iznenađujućih termina finalne serije ABA lige iz sedišta Admiral Bet KLS su se oglasili saopštenjem.

„Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03.juna 2023.godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Superlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovim i srpskoj košarci u celini! Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi.

Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige! I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti, stoji u saopštenju, koje je potpisao Aleksandar Grujin, direktor Admiral Bet KLS lige .