Selektor Spliter obećeva: Napravio uspeh sa Brazilom

Košarka ostalo 12. jul 202221:17 0 komentara
Tijago Spliter
Image ID: 0017453727 via Guliver

Brazilski centar Tijago Spliter iza sebe ima izuzetno uspešnu igračku karijeru tokom koje je, između ostalog, bio i NBA šampion i član idealne petorke Evrolige. Sada kao selektor brazilske reprezentacije dod 23 godine pokazuje da ima kvalitet i kao košarkaški trener.

Prethodnog vikenda u Torontu je prvi put održano takmičenje „GLOBL Jam International Showcase“ u kojem su ekipe slale različite države, a jedan od timova bila je i reprezentacija Brazila do 23 godine.

Povezano:

Taj tim je do pobede došao protiv ekipe univerziteta Bejlor, koji je predstavljao SAD. Rezultat je bio 77:73 za Južnoamerikance, koje je sa 30 poena i 11 asistencija predvodio Jago Dos Santos, košarkaš Flamenga.

Košarkaši Brazila znali su kako da proslave uspeh sa svojim trenerom, kojeg moguće čeka trenerska karijera i u Evropi jednog dana.

Tijago Spliter (37) povukao se 2017. godine, a tokom uspešne karijere nastupao je za Ipirangu, Baskoniju, San Antonio Sparse (sa kojima je bio šampion 2014. godine), Valensiju (tokom lok-auta), Atlanta Hokse i Filadelfiju.