Srbija i košarka izgubile velikog čoveka

Košarka ostalo 19. jan 202416:30 0 komentara
Dejan Milojević
Starsport

Tragičan kraj Dejana Milojevića, ostavio je bez reči veliku srpsku košarkašku porodicu, ali i mnoge u regionu i Evropi. Vreme je stalo bez onog tako prepoznatljivog osmeha, vedrine gotovo dečijeg pogleda, dobrote koja se prosto „nudila“ na licu.

Nije bilo sagovornika Sportkluba, koji nije apostrofirao ljudske, pa tek onda košarkaške karakteristike, nekada odličnog igrača, a ništa manje kvalitetnog trenera.

„Kao da svaka priča o njemu, u ovom teškom času, liči na onu prethodnu. Da je bio čovek, naravno da jeste, pa pravi drug, uvek raspoložen, nasmejan, ljudina. I ne možemo ništa drugo da kažemo o Dekiju, osim navedenog. I nikoga nećete naći da ispriča nešto drugo o njemu. Imao je ljudsku, pa tek onda, košarkašku veličinu. To je bio Milojević. Jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u životu,“ kaže Dragan Todorić.

In memoriam Dejan Milojević

Nekadašnji prvotimac, pa dugogodišnji funkcioner Partizana, koji je u najtrofejnijem klubu proveo više od pet decenija, ispratio nebrojene generacije, podvlači:

„On je za nas igrao dve, a ostavio trag, kao da su bile 22 godine. To samo govori o kakvom je čoveku reč. Pa, Miloje je za relativno kratak period u crno – belom, ne slučajno, poneo kapitensku traku. Mislim da sam dovoljno rekao. Bio je i ostao poseban. Nas dvojica se nismo družili, veliki je jaz u godinama, ali, pri svakom susretu, kao poslednji put, kada je moj klub igrao sezonski meč sa Megom, usledio bi lep, prijateljski pozdrav. Bio je izuzetno pozitivan, drag čovek, a na terenu, maksimalan borac i profesionalac.“

Ne želeći da nešto važno zaboravi, dok se oprašta od onoga, koji je (ne)vidljivim sponama bio vezan za Humsku, Todorić će:

„Srpska košarka i zajednica, mnogo su izgubili njegovom smrću. Najteže je biti čovek, a Milojević je to bio sa velikim „č“. Onda sledi da nas je napustio posebno dobar stručnjak i nekada odličan košarkaš i reprezentativac.“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!