Tepić: Dudini tajm-auti? U tom trenutku to deluje strašno

REUTERS/SPORT BASKETBALL

Bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić govorio je za Sport Klub o medaljama koje je osvajao sa reprezentacijom Srbije, a prisetio se i Dude Ivkovića i saradnje sa njim.

Tepić je objasnio da je odnos sa igračima koje je Duda imao bio isto toliko važan kao i košarkaške stvari.

„Dudini tajm-auti, kao i pripreme, kao i treninzi, specifični na neki način, ostaju uspomene za ceo život. U tom momentu to deluje strašno. On je za nas bio vrhovno trenersko božanstvo u Evropi. Sećam se jednom, igrali smo neki turnir u Kini i svi igrači koji su se bandažirali su skinuli bandaže i retko ko je to bacio u korpu, nego je to sve stajalo na podu. On je ušao i kad je to video, verovatno namerno, napravio takvu scenu i počeo da se dere da narednih mesec dana kad god je ušao u svlačionicu, tu se samo muva čula. Ali imao je način da vam priđe, da vi osetite koliko je njemu stalo, koliko je posvećen, bavio se i odnosima unutar tima, organizovao je timske večere, mi smo išli i kod njega kući, pa smo se malo družili. Pričali smo i o drugim stvarima, nevezanim za košarku. Na tim važnim utakmicama imao je običaj da izađe iz nekog uobičajenog programa, on je znao da vi osećate pritisak važnosti meča i često je znao da otkaže jutarnji trening i da nas odvede u šumu gde pričao o nečemu što nije košarka“, rekao je Tepić i dodao:

„Ostaje mi žal za medaljom sa Svetskog prvenstva, ali sa tom reprezentacijom mi pre svega ostaje žal što 2008. i 2012. nismo uspeli da odemo na Olimpijske igre“.

Kompletan razgovor sa Milenkom Tepićem pronađite na jutjub kanalu podkasta Uručenje:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!