Transrodna košarkašica povredila tri rivalke, meč prekinut

Košarka ostalo 23. feb 202416:00 12 komentara
Printscreen

Ženska košarkaška ekipa srednje škole iz Masačuseca bila je prisiljena da preda meč nakon što je transrodna igračica iz suparničkog tima povredila tri njihove igračice.

Karter skul od Louel povula je ekipu sa terena protiv KIPP Masačusec nakon što je jedna od igračica KIPP, koja je transrodna devojka, povredila tri njihove košarkašice.

Kako su potvrdili iz škole, ekipa je odlučila da se povuče jer je ostala bez tri igračice i zbog toga što su se plašili da će se povrediti još neko te da zbog toga neće moći da igraju u plej-ofu koji je počinjao samo nekoliko dana kasnije.

„Kada je trener video da su se u prvom poluvremenu povredile tri igračice, te da je tim ostao sa pet košarkašica, odlučio je da ne dozvoli timu da nastavi meč. Primicalo se doigravanje, bila mu je potrebna zdrava ekipa samo četiri dana nakon tog meča“, rekao je portparol ove škole.

Snimak jedne od situacija sa utakmice obišao je svet, a igrač KIPP koji je biološki muškarac koji je identifikuje kao žena, visok je 182 centimetra, ima malje po licu, a sve zajedno je izazvalo bes na društvenim mrežama.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare