Veteranski turnir: Đa’olice osvetlale obraz

Privatna arhiva

Nije mala stvar osvojiti prestižno takmičenje poput subotičkog "Međunarodnog veteranskog turnira". Ta čast i to na 25. jubilarnom izdanju čuvenog veteranskog spektakla, u ženskoj konkurenciji, pripala je podgoričkoj ekipi Đa'olice.

Nekada vrsne aktivne košarkašice, a sada vredne rekreativke ne priznaju godine, naprotiv. Zablistale su punim sjajem na subotičkom turniru, na kojem je učestvovalo više od 400 veterana i veteranki sa prostora bivše Jugoslavije. Crnogorke su bile najbolje kada je bilo najpotrebnije, u finalnom susretu sa hrvatskom ekipom Rožice iz Rijeke.

Šampionski veteranski tim Đa’olica čine: Vesna Radičević kapiten, Snežana Šofranac, Ljiljana Vukčević, Smiljana Mica Milatović, Andrijana Radoman Božović, Snežana Cica Prelević, Rada Vujić, Maja Liješević i Maja Medenica.

Privatna arhiva

Svakako, velike zasluge za osvojeni pobednički pehar imao je i stručni štab u sastavu: Snežana Popović, Lela Bauković i Jovana Šofranac.

Inače, najstariji trio šampionske ekipe, Vesna Radičević, Snežana Šofranac, Snežana Popović, davne 1983. godine je, sa saigračicama, uveo tadašnju titogradsku Budućnost u elitnu Prvu saveznu ligu SFRJ! Tada je postavljen temelj daljeg napretka i svih budućih uspeha crnogorske ženske košarke.

Valja dodati, 25. „Međunarodni veteranski turnir“ u Subotici protekao je, po tradiciji, u sjajnoj atmosferi. Subotičke „Kornjače“ su se i ovom prilikom pokazale kao odlični organizatori, odigrano je oko 50 utakmica u tri sale (Hala sportova, OŠ „Majšanski put“ i OŠ „Sečenji Ištvan“).

Privatna arhiva

Kao i uvek i druženje van terena bilo je vrhunsko, što je još jedan dokaz čvrste, neuništive bliskosti članova eks Ju košarkaške familije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!