Jončevski novi selektor košarkaša Severne Makedonije

Makedonija 19. jul 202215:36 0 komentara
Guliver

Aleksandar Jončevski novi je selektor makdonske košarkaške reprezentacije, odlučilo je danas rukovodstvo Košarkaške federacije Severne Makedonije (KFSM).

Kako je saopšteno, 41-godišnji Jončevski je dugi niz godina deo stručnog štaba reprezentacije, a na mesto selektora A tima dolazi kao pomoćni trener u stručnom štabu, koji je do juče vodio Dragan Bajić.

Srpski trener i KFSM su se dogovorili da prekinu saradnju, a kao razlog je nevedeno da Bajić iz „opravdanih razloga, odnsno zdravstvenih problema sa kojima se suočava u poslednje vreme više nije u mogućnosti da u potpunosti odgovori obavezama koje nosi rad u seniorskoj reprezentaciji“.

Novi selketor košarkaša Severne Makedonije Aleksandar Jončevski je prvi put bio pomoćnik u reprezentaciji Marjana Lazovskog (2012) u olimpijskom kvalifikacijama koje su održane u Venecueli, zatim je asistirao je Marjanu Srbinoskom na Evrobasketu 2015. u Hrvatskoj, a prethodno je bio i u timu saradnika selektora Jordanča Davitkova.

U radu sa najboljom selekcijom Jončevskom će pomagati Nikola Vasilev, aktuelni trener muške selekcije „U20“, Nikola Velev, koji je pomoćni trener u muškoj selekciji „U18“, kao i Sašo Pečev, koji će zadužen za kondiciju košarkaša.

Kako ističe KFSM, prvi izazov novog selektora i njegovih saradnika biće krajem avgusta, na startu drugog kola pretkvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

„Konkretno, gostovanje Danskoj 25. avgusta, i meč protiv Slovačke, koji će naši najbolji košarkaši odigrati 28. avgusta u Skoplju“, navodi se u saopštenju.