Džordž, Rouz, Batler i Melo ostaju, Lovernj u Bulsima

NBA 23. feb 201721:44 > 21:58
Vaughn Ridley/Getty Images

Poslednjeg dana trejd bloka bilo je nekoliko zanimljivih najava, ali na kraju ostaje da je najspektakularniji onaj u kom je Demarkus Kazins iz Sakramenta prešao u Nju Orleans.

Očekivalo se da Pol Džordž bude zvezda poslednjeg dana trejd bloka. Najavljivalo se da bi mogao da pojača Boston, a u nekim varijantama čak i Lejkerse. Ipak, ništa nije bilo od toga i ostao je u Indijana Pejsersima.

Ovih dana intenzivno se govorilo o odlasku Džimija Batlera iz Čikaga, ali umesto njega Bulse je napustio Tadž Gibson, koji je sa Dagom Mekdermotom otišao u Oklahoma Siti Tandere u zamenu za Kamerona Pejna i Žofrija Lovernja.

Mnogo bure očekivalo se u Njujorku. Dugo je centralna ličnost bio Karmelo Entoni, ali je onda u žižu došao Derik Rouz. Čak je postojala mogućnost da u zamenu za njega dođu iz Minesote Riki Rubio i Nemanja Bjelica, ali od toga nije bilo ništa.

U poslednjem trenutku Toronto je doveo Pi Džej Takera, a u zamenu za njega Džerels Salindžer i dva pika druge runde otišla su u Finiks. Sredinu je promenio Roj Hibert, koji je iz Milvokija otišao u Denver.

Filadelfija je bila aktivna. Poslala je Nerlensa Noela u Dalas, u zamenu za Endrua Boguta, Džastina Andersona i pika prve runde drafta.