Karmelo: Igraću "četvorku" ako je to bolje za tim

NBA 27. sep 201716:22 > 16:24
Al Bello/Getty Images

Novi košarkaš Oklahoma Siti Tandera Karmelo Entoni tokom druženja sa medijima podsmehom je reagovao na pitanje o mogućnosti da mečeve počinje sa klupe, a trener Bili Donovan je u razgovoru za medije otkrio ulogu za Mela.

„On će počinjati mečeve na mestu krilnog centra. To je njegova uloga. Nećemo ga sigurno uvoditi u igru na početku četvrte četvrtine“, rekao je Donovan.

Ta nova uloga nije nešto što bi Entoniju trebalo da predstavlja problem, jer je i ranije igrao na toj poziciji.

U stvari, ja sam u najvećem delu svoje karijere igrao na četvorci.U Denveru na primer, sa Džordžom Karlom insistirali smo na niskim petorkama, gde sam ja igrao na poziciji krilnog centra. Timovi koncepcijski nisu bili spremni za tako nešto. U ovom trenutku ne postoji granica – svi mogu da igraju sve pozicije. Stvar je samo u tome kakav doprinos igri ekipe možeš da daš. Ja sam oduševljen Stivenom Adamsom. Oduvek sam hteo da igram sa igračem koji i sebi i saigračima otvara toliko opcija„, zaključio je Entoni.

Oklahoma je tokom čitavog leta manje ili više u centru pažnje. Od novih igrača, preko žalbe na mešanje u trejd, prepucavanja navijača Tandera sa bivšom Zvezdom, do formiranja sada već ozbiljnog tima koji će ukoliko se kockice poklope i velike zvezde slože, biti ozbiljan takmac u narednoj sezoni.