"Udarac" pesnicom, psovanje: Lebronovo prvo isključenje

NBA 29. nov 201712:11 > 12:13
Gregory Shamus/Getty Images

Najbolji igrač Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms u pobedi nad Majami Hitom (108:97) isključen je prvi put u 15 godina dugoj karijeri.

Džejms, koji je igrao 1082. meč, izbačen je na 1:59 do kraja treće četvrtine pri vođstvu Kavsa 93:70.

Pošto je ukrao loptu, Džejms je pošao napred, promašio polaganje i onda se raspravljao sa sudijom Kejnom Ficdžeraldom misleći da ga je irval Džejms Džonson faulirao.

“Sve vreme je pravio faul, još od trenutka kad sam mu ukrao loptu pa sve do obruča. Rekao sam šta sam imao da kažem, onda sam nastavio dalje, ali on je odlučio da me izbaci. Tako je kako je, pobedili smo i to je najvažnije“, kaže Lebron.

Sudija Ficdžerald obrazložio je veoma jasno svoju odluku.

https://twitter.com/mymixtapez/status/935690773986766849


“Bila je to kulminacija više različitih stvari. Odmah posle te situacije okrenuo se ka meni i simulirao udarac pesnicom, onda mi je agresivno pristupio i nekoliko puta mi je na uho izgovorio vulgarnosti“,
rekao je Ficdžerald i dodao da se prethodno nije desilo ništa što je prethodilo isključenju.

Do tada je Džejms imao 21 poen (10-16 iz igre), 12 skokova i 6 asistencija, ali izveo je samo jedno bacanje.

“Mislim da sam među vodećima u ligi po broju poena iz reketa, često idem u prodor i sada mi se već čini kao da hoće da me pretvore u šutera spolja. Ne mogu to da budem, ja to nisam“, rekao je Džejms, čijih 5,4 bacanja po meču je najmanje u karijeri.

Na metar od koša Džejms ima 176 pokušaja, manje jedino od Adetokumba koji u proseku izvodi tri penala više. Prošle sezone je nekoliko Lebronovih saigrača govorilo o tome da mu se ne sviraju prekršaji dovoljno.

“Mislim da je to bilo prebrzo, takvom igraču mora se malo progledati kroz prste. Kaže nešto, daj mu tehničku i onda odšetaj, pusti ga da se smiri. Da, video sam Lebrona tako ljutog i ranije, ali nikada pre nije bio isključen“, rekao je Dvejn Vejd.

Posle lošeg starta sezone, Kavsi su se zahuktali i sada imaju skor od 14 pobeda i sedam poraza.