Super Mario posle rekorda: Moram još da napredujem

NBA 18. dec 20179:24 > 9:24
Getty Images, Manuela Davies

Košarkaš Orlando Medžika Mario Hezonja istakao je da nije zadovoljan utakmicom protiv Detroit pistonsa iako je sa 28 poena postavio rekord karijere.

Košarkaši Detroit Pistonsa pobedili su Orlando Medžik nešto teže nego što je očekivano, pošto su na kraju slavili rezultatom 114:110.

Uprkos zaostatku od 24 poena, sa pet trojki u uvodnim minutima poslednje četvrtine Orlando je prišao na 105:100 protiv. Ipak, Hezonja je promašio trojku na 1:45 do kraja za neizvesniju završnicu.

Taj promašaj, međutim, nije previše uticao na sjajan utisak o partiji hrvatskog košarkaša, koji je meč završio sa 28 poena i šest skokova, što mu je rekord karijere.

„Nisam previše zadovoljan. Zapravo nisam uopšte. Prišli smo im i nismo pobedili“, kazao je Hezonja i dodao: „Serija od 19:0 je bila zaista uzbudljiva, bili smo nadomak preokreta. Uopšte nisu očekivali takvu našu reakciju. Ali promašio sam taj šut…Nisam bio dobar zatvarao njihove šutere. Kada sam se uredsredio na to, oni su počeli da promašuju, ali bilo je previše kasno. Moraću da pogledam snimak. Treba da napredujem još. Samo želim da pomognem klubu koliko mogu. Ne menjam se, nisam izgubio samopouzdanje. Znam ko sam“

Orlandu nije pomogla ni odlična partija Crnogorca Nikole Vučevića, koji je upisao 24 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

„Hezonja je odigrao odlično. Dobar je bio u šutu i donosio je dobre odluke“, ocenio je Nikola Vučević, centar Medžika. „Nije žurio. Nije lako kada ne igrate toliko utakmice zbog povrede. Morate da budete na vrhunskom nivou.“