Popovič: Mozak, petlja, želja… to je činilo Kobija

NBA 19. dec 201714:12 > 14:15
Sean M. Haffey/Getty Images

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič imao je prilike da suprotstavi svoj tim Lejkersima Kobija Brajanta mnogo puta u karijeri, a legendarnog košarkaša smatra jednim od najboljih igrača svih vremena.

Frederick Breedon/Getty Images

Od 1999. do 2010. u 11 od 12 NBA finala Popovič je vodio Sparse protiv Lejkersa i za Kobija Brajanta ima samo reči hvale.

„Kobi je jedan od onih igrača za koga će svaki trener reći – bilo bi sjajno da imam priliku da treniram ovog čoveka. To je mozda i najbolja stvar koju mogu da kažem o njemu. To vam sve govori“, rekao je Popvič za Los Anđeles Tajms.

Popovič je uporedio Kobija sa nekima od najboljih igrača u istoriji i istakao ono što ga čini jedinstvenim.

„On je jedan od najboljih igrača svih vremena. Ne radi se samo o njegovom talentu ili njegovim fizičkim sposobnostima. Njegov um je bio kao Majklov, kao Lerijev, kao Medžikov… Oni su igrali ovu igru glavom, uvek su znali sve o svemu što se dešava. A onda, pored toga, imao je fenomenalnu konkurenciju. Nije sve u suvom talentu. On je imao mozak, petlju, želju da se nadmeće iz meča u meč, a sve to ga čini Kobijem Brajantom“, rekao je Popovič.

Popovičeve reči nikoga ne iznenađuju jer mu nije bilo strano da Kobija hvali i u vreme dok je još igrao. Pred Kobijev poslednji meč u Karijeri Popovič je u posebnoj video poruci poručio da će to biti odlazak sjajne ličnosti, igrača koji kada ode nedostaje košarci, ali i svakom pojedincu.