Šta je ponosni Lebron tražio od novih Kavsa?

NBA 12. feb 201810:31 > 10:36
Getty Images Sport, Adam Glanzman

Košarkaši Klivlenda verovatno su iznenadili i sami sebe odličnom partijom i ubedljivom pobedom protiv Bostona u derbiju Istočne konferencije NBA lige.

Kavsi su na terenu velikog rivala slavili sa 121:99 u meču u kome su u renoviranom timu iz Ohaja debitovala četvorica novajlija – Džordž Hil, Leri Nens Džunior, Džordan Klarkson i Rodni Hud.

Predvodnik Klivlenda Lebron Džejms bio je srećan i ponosan posle meča u Masačusetsu, a njegovi noci saigrači su izjavili da „Kralj“ od njih nije tražio ništa specijalno.

Dobar početak za renovirani tim. Sve je počelo od činjenice da se Hil pojavio u startnoj postavi i konstantno je vršio pritisak na protivnike i „gurao“ tim. Zatim su u igru ušle ostale novajlije. Klarkson je bio spreman za napad u svakom trenutku, Hud je takođe bio dobar, dok je Nens kontrolisao perimetar i bio aktivan u pik-en-rolu“, pohvalio je Lebron svoje nove saigrače.

Znam da su svi bili veoma uzbuđeni i radovali su se debiju. Moj zadatak, kao vođe tima, je da im pomognem da se prilagode timu i da im „usadimo“ kulturu pobednika koju smo izgradili,“ dodao je Džejms.

Iskusni Džordž Hil, koji je iz Sakramenta došao među Kavse, otkrio je šta je Džejms poručio ekipi pre meča sa Seltiksima.

https://youtube.com/watch?v=DqRCn52XB_Q

Lebron nam je samo rekao: „Ne morate da brinete o greškama. Ne morate da brinete o propustima. Niko vas neće osuditi zbog toga. Niko ne zahteva od vas da budete savršeni. Izađite na teren, ne bojte se i uživajte u igri. To smo pokušali da učinimo,“ istakao je Hil koji je sa Lebronom vodio velike bore dok je bio u Indijani, a Džejms predvodnik Majamija.

Oduševljen debijem bio je i Rodni Hud, novajlija iz Jute.

Uživao sam u igri. Džejms nije tražio ništa komplikovano od nas – samo poptunu predanost. Bilo je lako igrati zajedno sa njim. Bilo je potrebno samo da budemo na pravom mestu,“ naglasio je Hud.

Utiske je izneo i Džordam Klarkson, koji je u paketu sa Lerijem Nensom Džuniorom stigao iz Lejkersa.

„Lebron je posle meča bio kratak. Rekao je: „Ovako ćemo da pobeđujemo“. To su bile njegove reči.“