Klajd: Čak i da Durent prevaziđe Lebrona…

NBA 2. sep 201822:09 > 22:13
Christian Petersen, Getty Images

Legendarni plejmejker Njujork Niksa Volt „Klajd“ Frejžer govorio je o Kevinu Durentu i šansama da pretekne Lebrona Džejmsa i postane najbolji igre, iako je istakao činjenicu da je Durent „otišao u tim kojem nije bio potreban.“

Frejžer, koji je bio član šampionskih generacija Njujork Niksa iz 1970. i 1973. godine, a komentariso je Durentovu igru i njegov „ozloglašeni“ prelazak u Golden Stejt Voriorse u leto 2016. godine.

I dalje bih ostao malo rezervisan prema Kevinu Durentu, ma koliko on bio sjajn igrač. On je došao u tim kojem nije bio potreban, ako me razumete“, rekao je sedmostruki NBA Ol-star.

On je u ravni sa Lebronom Džejmsom, verovatno će uskoro prestići Lebrona na poziciji najboljeg igrača na svetu. Međutim, čak i da to uradi, ne mogu mu dati kompletno poštovanje, pošto nije to uradio u Oklahoma Siti Tanderu i osvojio titulu sa tim timom“, izjavio je Frejžer.

Od dolaska Kevina Durenta u Golden Stejt „Ratnici“ su ubedljivom igrom došli do dve titule šampiona NBA u dve sezone, a Durent je oba puta bio najkorisniji igrač finala.