"Draženove lekcije: Samo rad! Ispada balun? U dvoranu"

NBA 7. sep 201813:14 > 13:22
sport klub

Na dan kada će biti priljen u Kuću slavnih, hrvatski košarkaš Dino Rađa se prisetio Dražena Petrovića, pa je na Fejsbuku napisao koje su najvažnije lekcije koje je naučio od košarkaškog mocarta.

Pred zvanični ulazak u Kuću slavnih, Dino Rađa je govorio o momentu kada su mu javili da će biti primljen i da je sve vreme mislio da Ešton Kučer zbija šalu sa njim. Ipak ulazak u Kuću slavnih je stvarni događaj za Rađu, a on se prisetio i Dražena Petrovića.

Bili smo veliki priajtelji. Zvao me je u sred noći i pričali smo o vaterpolu, fudbalu rukometu. Svaki put smo pričali bar sat vremena. Želeo bih da je on živ i da je ovde sa mnom. On je bio sjajan momak i moj veliki prijatelj, sjajna osoba, veliki igrač. Bio je to veliki gubitak za mene lično i za državu takođe“ , rekao je Rađa.

U svom ovom ludilu evo nešto i o Draženu. Dvi velike lekcije san od njega naučija. Prvo rad, rad i samo rad. Kad imaš problem ajde ga riješi u dvorani. Nemoš pogodit- dvorana, ispada balun- dvorana, nemoš trčat- Marjan, nemoš skočit- teretana. Jednom dođemo u Poljsku igrat neki turnir i u dvorani nema teretane. Nema ni u hotelu. Šta sad. Nakon uru vrimena zove on mene i kaže. Naša san, ajmo. Odosmo taksijen Stojko, on i ja u neku ružinavu teretanu lokalnih dizača utega. Tu smo mi napravili stanice za radit i odradili svoj trening.
Druga lekcija.
Igramo u Švedskoj neke kvalifikacije a on i ja cimeri. Idemo na kavu prije utakmice i ja vadim lovu za platit. On meni na to rece da spremin pare jer kad buden zarađiva ka on da mogu platit a do tada nema šanse. On je već bija u Realu te godine a ja u Splitu još.
Inače je bija poseban lik. Ništa ga nije zanimalo osim sporta. Zna bi me nazvat u svako doba dana i noci iz Amerike i pitat kako je igra Val iz Kaštela protiv Junaka iz Sinja. Četvrta liga Jug. Ko je da golove, ko je da koliko koševa u trećoj ligi u nekoj bezveznoj utakmici. Cile Sportske san mu mora pročitat svako par dana. Živija je za sport, bija vođa u svakoj prilici i kad je poginija ne mogu uopće opisat tih 7 dana. Izać na prvi trening nakon je bija jedan od težih momenata u mom životu. Siguran san da se sad veseli tamo negdi gori. Počivaj u miru i fala za sve„, naisao je Rađa na Fejsbuku.