"Povratak Kobija? Najveći događaj u istoriji sporta"

NBA 9. sep 201819:27 > 19:31
Harry How, Getty Images Sport

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji Kobe Brajant 2016. godine je završio karijeru, a u poslednje vreme stidljivo se priča o eventualnom Mambinom povratku na teren.

Četrdesetogodišnji Brajant je celu karijeru (1996-2016) proveo u klubu iz Kalifornije sa kojim je osvojio pet NBA titula.

Njegov nekadašnji saigrač Šakil O’Nil, vlasnik tri „prstena“ sa Lejkersima, smatra da bi Brajant lako mogao da se vrati u akciju i ponovno zaigrati u najjačoj ligi sveta.

Svi znaju ko je Kobi. Niko ne može da kaže da on ne može i sad da odigra dobrih 15-20 minuta. Ako odluči da vrati sa 40 godina to će biti najveći događaj u sportskoj istoriji. Svi bi pričali o tome, dresovi bi se prodavali tri puta više…,“ rekao je O’Nil i nastavio:

Ne bi trebalo ni da igra odlično, samo da bude 15-20 minuta na parketu. Ako se vrati, to bi bila jedna od najlepših priča u NBA istoriji. Samo ću reći da Kobe voli ovakve stvari.

Lejkersi su nedavno angažovali Lebrona Džejmsa, a spekulacije o povratku Brajanta samo su dodatno probudile strast kod navijača slavne franšize iz Kalifornije.