Boban je "šifra": Visok je 245 cm (VIDEO)

NBA 6. dec 201810:38 > 10:39
Kevork Djansezian/Getty Images

Vrlo su retke situacije u kojima Boban Marjanović dobije priliku i ne iskoristi je. U porazu svojih Klipersa od Grizlisa 96:86 srpski centar upisao je 19 poena (4-5 iz igre, 11-12 penali za 13 min), 8 skokova i asistenciju.

Klipersi su gubili sa 16 poena razlike kada je Marjanović ušao na 6:40 do kraja poluvremena, a do pauze je njegov tim bio bolji sa +7, uz 12 poena Bobija.

“Ušao je u igru i dao nam je veliku energiju. Doneo nam je nekoliko novih poseda ofanzivnim skokovima. Ofanzivno je radio ono što uvek radi, davao poene na svoj način, ali mislim da je uradio veliki posao i defanzivno, bio je svuda večeras. Dao nam je vetar u leđa i bio je ključ za to što smo se održali u igri“, kaže Tobajas Heris, Bobijev saigrač koji je bio najbolji igrač novembra na Zapadu.

Još slikovitije je Bobijevu ulogu opisao plejmejker Patrik Beverli.

“On je šifra. Mi znamo da je on šifra i danas smo je koristili. Bila nam je potrebna energija i on ju nam je dao. Ušao je i uradio ono što treba da radi“, kaže Beverli.

Marjanovićem je bio impresioniran i Džeren Džekson junior, jedan od najboljih rukija u dosadašnjem delu sezone.

“On je visok 245 cm“, rekao je Džekson.

Marjanović ove sezone prosečno beleži 7,9 poena (63,2% iz igre, 78% penali) i 4,8 skokova, ali ti proseci bi bili mnogo bolji da nije bilo mečeva na kojima je ulazio na minut ili manje od toga.